Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 172 (7173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Completări

Regulamentul privind funcţionarea parcărilor cu plată din Suceava a fost actualizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni au aprobat ieri o nouă variantă a regulamentului „privind funcţionarea sistemului de autotaxare în parcările cu plată din municipiul Suceava”, în care au fost prinse şi noile modalităţi de plată puse la dispoziţie populaţiei, s-a prevăzut programul de funcţionare contra cost şi cel în regim gratuit, au fost prevăzute o serie de facilităţi, precum gratuitatea pentru posesorii de maşini electrice,  dar au fost prevăzute şi o serie de contravenţii şi sancţiuni.

Conform Regulamentului, parcările cu plată cu autotaxare pot fi utilizate contra cost, prin plata tichetului de parcare atât prin SMS, card, cu monede sau bancnote, cât şi pe bază de abonament trimestrial, semestrial ori anual, pentru persoanele riverane, valabil între orele 16.00-08.00 de luni până vineri, iar sâmbăta şi duminica integral.

Taxele aplicabile în parcările supraterane şi subterane din municipiul Suceava sunt:

- taxa orară – 2 lei/oră inclusiv TVA prin emitere tichet de la parcometru pentru parcările supraterane şi 1 leu/oră inclusiv TVA pentru parcările subterane;

- taxa prin SMS: 0,25 euro plus TVA pentru jumătate de oră, 0,45 euro plus TVA pentru o oră, 0,9 euro plus TVA pentru două ore, 1,8 euro plus TVA pentru patru ore şi 3,6 euro plus TVA pentru opt ore;

- Taxa cu cardul – 1,4 lei cu TVA inclus pentru o jumătate de oră; 2,5 lei cu TVA inclus pentru o oră; 5 lei cu TVA inclus pentru două ore; 10 lei cu TVA inclus pentru patru ore; 20 lei cu TVA inclus pentru opt ore.

Pentru reţeaua Orange se va adăuga un cost de 0,06 euro, costul SMS-ului.

Viceprimarul Lucian Harşovschi, care s-a ocupat de implementarea noilor modalităţi de plată a tichetelor de parcare, a explicat că la plata prin SMS sau prin card costurile sunt mai mari, dar taxa încasată de municipalitate este aceeaşi, diferenţa constând în taxele serviciilor puse la dispoziţie de furnizori.

Pentru cei interesaţi de abonamentele de parcare, valabile între orele 16.00-08.00 de luni până vineri, iar sâmbăta şi duminica integral, preţul acestora a fost stabilit la 100 de lei trimestrial, inclusiv TVA, 180 de lei semestrial şi 350 de lei anual.

Parcările cu plată din Suceava pot fi utilizate gratuit de către posesorii vehiculelor dacă sunt deţinători ai cardului-legitimaţie pentru persoanele cu handicap, prin afişarea acestuia la loc vizibil, dar şi de posesorii de autovehicule electrice.

Noul regulament prevede şi o serie de excepţii de la plata taxei de parcare, pentru autovehiculele corpului diplomatic, cele de intervenţie (Salvare, Pompieri, Poliţie, Jandarmerie, Ministerul Justiţiei, MAPN) aflate în misiune, dar şi pentru vehiculele care aparţin instituţiilor de interes public: Primăria, Prefectura, Consiliul Judeţean, Finanţe, Garda Financiară, Garda de Mediu, Curtea de Conturi, reprezentanţii instituţiilor guvernamentale, delegaţiile străine şi mass-media.

Regulamentul prevede o serie de situaţii care constituie contravenţii, sancţionabile cu amendă de la 200 la 800 de lei, dar şi unele sancţionabile cu amendă între 1.000 şi 3.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regulamentul privind funcţionarea parcărilor cu plată din Suceava a fost actualizat.
 Vizualizări articol: 1999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Regulamentul privind funcţionarea parcărilor cu plată din Suceava a fost actualizat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei