Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 146 (7147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inadmisibil

O instituţie a statului nu este în stare de mai bine de opt luni să ofere un răspuns Asociaţiei Şomuzul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Şomuzul este ţinută în şah de mai bine de opt luni de o instituţie a statului român. Este vorba de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care încă nu a reuşit să dea un răspuns la solicitarea depusă în luna octombrie a anului trecut de către Todirel Călugăriţa, preşedintele Asociaţiei Şomuzul.

Este vorba de o adresă în care erau semnalate contravenţii sau infracţiuni în activitatea Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Suceava.

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a fost întrebată de ce Comisia judeţeană a întârziat nepermis de mult punerea în posesie a celor care au titluri de proprietate sub luciurile de apă. Este vorba de terenurile aflate la Acumularea Şomuz II Moara, pe o suprafaţă de 33 de hectare, respectiv 250 de hectare aflate sub apele mai multor iazuri, printre care Pocoleni şi Roşia, iazuri aflate în administrarea Pescoliv.

„Pentru că aș fi vrut să evit o acţiune în contencios administrativ, la data de 5 iunie 2019 am expediat la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, în numele Asociaţiei Șomuzul, o cerere în baza Legii privind accesul la informaţiile de interes public. La 19 iunie 2019, Biroul de Presă al ANRP m-a informat că <răspunsul la petiţia dumneavoastră din 5 iunie este în curs de avizare/semnare. Va fi trimis până vineri>. Pentru ca pe 25 iunie 2019 să primesc următoarea adresă, datată înaintea celei de mai sus, adică 18.06.2019 – într-o zi de marţi cu trei ceasuri rele, prin care eram informat că ANRP încă nu a finalizat analiza şi că această procedură va mai dura. Acum, că tot am băgat în ședinţe de analiză, de atâta amar de vreme, o instituţie cu ștaif, am fi curioși să aflăm cam ce mare răspuns am avea de primit de la ANRP?”, a arătat Todirel Călugăriţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O instituţie a statului nu este în stare de mai bine de opt luni să ofere un răspuns Asociaţiei Şomuzul.
 Vizualizări articol: 1920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O instituţie a statului nu este în stare de mai bine de opt luni să ofere un răspuns Asociaţiei Şomuzul5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu spanac (de post) Preparatul este rapid şi simplu, dar foarte gustos. Este indicată servirea lui cât este călduţ, pentru a se menţine crocant şi plăcut.Avem nevoie de:Un pachet foi de plăcintă simple, 200 g margarină cu 80 la sută grăsime, 1 kg spanac, 2 cepe,... Citeşte