Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 146 (7147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Doi dealeri de droguri au primit condamnări grele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dealeri de droguri din judeţul Suceava au fost condamnaţi ieri de magistraţii Tribunalului Botoşani la închisoare cu executare. Acuzaţi de introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, Marian Iosif Grijincu şi Daniel Molociniuc s-au ales cu pedepse exemplare de 12 ani şi 7 luni de detenţie, respectiv 5 ani şi 10 luni de închisoare. În cazul lui Grijincu, magistraţii au contopit mai multe condamnări primite în trecut de acesta, inclusiv din perioada minoratului. Sentinţa nu este însă definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

 

Substanţele psihoactive erau cumpărate de pe dark-net

De altfel, povestea lui Marian Iosif Grijincu, în vârstă de 24 de ani, este destul de tumultoasă. De loc din Rădăuţi, el a intrat în atenţia procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) încă din 2015, fiind bănuit că făcea parte dintr-o grupare mai vastă de traficanţi de etnobotanice, fiind surprins la un moment dat cu peste 100 de plicuri conţinând substanţe interzise. Gruparea ar fi fost condusă de un alt sucevean, Alexandru Huţuleac, zis "Duţu" (individul care în decembrie 2017 l-a lovit cu sabia în cap pe poliţistul Dan Ciprian Sfichi, care trebuia să-i percheziţioneze locuinţa). Reţinut şi arestat preventiv în 2016, Grijincu a fost plasat la un moment dat sub control judiciar, dar a continuat să vândă droguri.

De altfel, dosarul în care a fost condamnat acum la Botoşani este o disjungere dintr-un dosar instrumentat tot de procurorii DIICOT Suceava împotriva lui.

Pentru a nu voia să fie prins cu drogurile pe care le trafica, Grijincu cumpăra substanţele de pe dark-net şi le distribuia cu ajutorul lui Molociniuc, prin intermediul unor cutii poştale ale unor terţe persoane, care nu aveau cunoştinţă de aceste afaceri.

 

Grijincu a ameninţat cu moartea un poliţist

Arestat din nou în iunie 2017, el a fost plasat sub control judiciar, doar că în luna decembrie 2017 Grijincu a fost invitat la sediul Poliţiei Rădăuţi pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că instanţa i-a prelungit măsura preventivă. Când poliţistul a vrut să-i prezinte programul de supraveghere, individul a început să-l ameninţe pe poliţist, spunându-i „eşti un om mort”, „îţi crăp capul” şi „bine face lumea că vă crapă capul”, cu referire la cazul poliţistului Ciprian Sfichi, lovit cu sabia în cap în timpul misiunii de liderul grupării din Rădăuţi. În sprijinul poliţistului ameninţat au sărit mai mulţi colegi, care l-au încătuşat pe Iosif Marian Grijincu, suceveanul fiind acuzat de ultraj.

Cert este că în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul lui Grijincu, procurorii DIICOT au ridicat mai multe săbii, o bâtă de baseball, spray-uri cu piper, dar şi un pistol airsoft.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi dealeri de droguri au primit condamnări grele.
 Vizualizări articol: 7266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi dealeri de droguri au primit condamnări grele5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu spanac (de post) Preparatul este rapid şi simplu, dar foarte gustos. Este indicată servirea lui cât este călduţ, pentru a se menţine crocant şi plăcut.Avem nevoie de:Un pachet foi de plăcintă simple, 200 g margarină cu 80 la sută grăsime, 1 kg spanac, 2 cepe,... Citeşte