Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 146 (7147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colegiul Militar

Profesorul Radu Ciumaşu, desemnat „Omul anului”, la secţiunea Învăţământ, de Statul Major al Forţelor Terestre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statul Major al Forţelor Terestre l-a desemnat pe profesorul de geografie Radu Ciumaşu, de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, „Omul anului”, la secţiunea „Învăţământ, ştiinţă şi artă militară”.

Distincţia i-a fost înmânată la sediul instituţiei, luni, 24 iunie, în cadrul festivităţii „Omul Anului”. Acest eveniment urmăreşte, pe de o parte, recompensarea valorilor profesionale ale personalului militar şi civil din Forţele Terestre Române, din anul anterior şi, pe de alta, creşterea nivelului de performanţă al personalului într-un cadru de competitivitate internă, pentru anul în curs.

„La secţiunea <Învăţământ, ştiinţă şi artă militară>, locul I a fost obţinut de profesorul George Radu Ciumaşu. Nu doar activităţile strict didactice ale profesorului au fost recunoscute de colegi ca fiind de înaltă performanţă, ci şi activităţile adiacente ariei curriculare, cum ar fi iniţierea şi desfăşurarea concursului de cultură generală intitulat <În cunoştinţă de cauză>, ajuns la a XXI-a ediţie, coordonarea revistei liceului militar <Muşatinii> şi funcţionarea fără întrerupere, din anul 1995, a Cercului de Geografie <Geos>”, menţionează Statul Major al Forţelor Terestre.

De asemenea, în ultimii 15 ani, datorită contribuţiei didactice a profesorului George Radu Ciumaşu, Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” a înregistrat constant performanţe remarcabile ale elevilor la olimpiade şi concursuri de geografie.
Premierea acestuia a fost făcută de locţiitorul pentru Operaţii şi Instrucţie, colonel Romică Burcuş.

 

Premiat şi de preşedintele Iohannis

La finele anului trecut, prof. Radu Ciumaşu a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler” cu însemn pentru civili.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a răsplătit meritele profesorului cu prilejul Zilei Naţionale a României, în semn de apreciere pentru profesionalismul cu care şi-a îndeplinit misiunile până în prezent.

Radu George Ciumaşu este din Iaşi, a absolvit Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi a urmat cursurile Şcolii Militare de Topografie din Sibiu, în perioada 1987-1989, fiind nevoit să se retragă din motive medicale, cu zece luni înainte de a ajunge locotenent.

A urmat cursurile Facultăţii de Geografie a Universităţii „Al. Ioan Cuza”, în perioada 1990-1995. Pe parcursul anilor patru şi cinci, student fiind, a fost angajat în cadrul departamentului de cartografie al facultăţii, pe post de desenator.

O delegaţie a Colegiului Naţional Militar din Câmpulung Moldovenesc a mers în Iaşi, având misiunea de a identifica patru viitori profesori printre absolvenţi. În acest fel, Radu Ciumaşu a devenit profesor al unui liceu similar celui pe care l-a absolvit.

La Câmpulung Moldovenesc predă de aproape 25 de ani.

Sub îndrumarea lui, eleva Sabina Calisevici a obţinut premiul I şi cea mai mare notă a olimpiadei naţionale în clasa a IX-a (2014), premiul al III-lea (2015) şi premiul I (2016 şi 2017), precum şi aur la olimpiadele internaţionale de la Beijing, în 2016, şi de la Belgrad, din 2017.

Totodată, recent, elevul Bogdan Daniliuc, pregătit tot de Ciumaşu, s-a calificat la Olimpiada de Geografie a Europei Centrale, de Sud şi Sud-Est, din Belgrad, Serbia, din perioada 23-28 iunie 2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul Radu Ciumaşu, desemnat „Omul anului”, la secţiunea Învăţământ, de Statul Major al Forţelor Terestre.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Profesorul Radu Ciumaşu, desemnat „Omul anului”, la secţiunea Învăţământ, de Statul Major al Forţelor Terestre5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu spanac (de post) Preparatul este rapid şi simplu, dar foarte gustos. Este indicată servirea lui cât este călduţ, pentru a se menţine crocant şi plăcut.Avem nevoie de:Un pachet foi de plăcintă simple, 200 g margarină cu 80 la sută grăsime, 1 kg spanac, 2 cepe,... Citeşte