Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 139 (7140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În perioada 22 – 24 iunie

Trei zile cu evenimente și 60 de meșteri populari, la Târgul de Sânziene din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul municipiului Suceava va găzdui, timp de trei zile, Târgul de Sânziene al meșterilor populari - un târg viu, interactiv şi complet, cu program amplu, care evocă iarmarocul de altădată.

Manifestarea culturală va avea loc în perioada 22 – 24 iunie 2019, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, fiind organizată deConsiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava.

La Târgul de Sânziene vor fi prezenți 60 de meșteri populari din județul Suceava și din țară (judeţele: Botoșani, Neamț, Harghita, Vâlcea, Cluj, Iași), reprezentând meșteșuguri populare specifice neamului românesc. Ca şi la edițiile anterioare, meșterii invitați în cadrul evenimentului vor face demonstraţii de măiestrie pe meșteșuguri.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 22 iunie, la ora 11.00.

Pe toată durata târgului,22 - 24 iunie, între orele 8.00 – 21.00, meşterii îşi expun obiectele realizate într-o expoziţie cu vânzare ce se adresează sucevenilor şi turiştilor.

Tot sâmbătă, 22 iunie, sub sloganul: „Ne creștem viitorul!, va fi o zi dedicată în exclusivitate copiilor, care, începând cu ora 11.30, vor putea participa, sub îndrumarea meşterilor, la ateliere de lucru pe meșteșuguri: cioplitură lemn, olărit, țesut și cusut, încondeiere ouă, confecționare păpuși din pănuși, împletire coronițe din sânziene.

De la ora 16.00, în centrul Sucevei vor juca și cânta membrii Ansamblului de obiceiuri ”Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței, sub coordonarea doamnei Ilaria Pușcă. Micii artiști vor prezenta cântece și jocuri ale copiilor de la sat.

De la ora 17.00 copiii vor putea viziona piesa "Punguța cu doi bani", de Ion Creangă, pusă în scenă de Teatrul de păpuși al Centrului Cultural ”Bucovina.

De la ora 18.00 vom putea asculta Poveștile lui Creangă, în lectura lui Casian Balabasciuc. Ziua se va încheia cu proiecția de filmului – ”Amintiri din copilărie”, ecranizare după Ion Creangă.

În a doua zi a târgului, duminică, 23 iunie, pe lângă expunerea obiectelor spre vânzare şi performarea meşteşugurilor, va avea loc, începând cu ora 18.00, spectacolul Teatrului pentru copii și tineret ”Vasilache” Botoșani, cu piesa ”Soacra cu trei nurori” de Ion Creangă.

Ultima zi a târgului,luni, 24 iunie, va începe de dimineață cu expoziția cu vânzare a meșterilor prezenți la târg.

De la ora 16.00, copiii și adulții se pot iniția în jocul popular, activitate ce se va desfășura sub sloganul: Așa a fost jocul în sat!

De la ora17.00 va avea locspectacolul folcloric LA TÂRGUL DE SÂNZIENE, în cadrul căruia sunt invitați să vă încânte artiștii: Sorin Filip, Călin Brăteanu, Constantin Irimia, Vasile Ungureanu și grupurile folclorice: ”Dor” Moara, ”Noițele” Bogdănești, ”Dorul Șomuzului” Hârtop , ”Copchilele de la Calafindești” și Taraful ”Obcina”. Prezintă Casian Balasciuc.

Târgul de Sânziene face parte din evenimentele organizate cu ocazia Zilelor Sucevei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei zile cu evenimente și 60 de meșteri populari, la Târgul de Sânziene din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Trei zile cu evenimente și 60 de meșteri populari, la Târgul de Sânziene din centrul Sucevei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei