Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 139 (7140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Violenţă

S-a ales cu un ordin provizoriu de restricţie, după ce şi-a agresat soţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii rădăuţeni au emis un ordin provizoriu de restricţie pe numele unui bărbat din municipiul Rădăuţi, după ce soţia acestuia s-a plâns că a fost agresată.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă la prânz, o femeie de 52 de ani, din Rădăuţi, fiind cea care a sesizat la 112 faptul că a fost agresată de către soţul ei în vârstă de 47 de ani. Cercetările întreprinse de către echipajul de poliţie sosit la domiciliul celor doi au stabilit că în jurul orei 12.00, între cei doi soţi s-au iscat discuţii în contradictoriu, cu privire la faptul că bărbatul consumă frecvent băuturi alcoolice. Conflictul aprins între soţi a degenerat, bărbatul lovind-o pe femeie cu palma peste faţă. Poliţiştii au reuşit aplanarea conflictului, după care au transportat-o pe femeie la spitalul din Rădăuţi, pentru îngrijiri medicale. Victima le-a declarat poliţiştilor că se află într-o stare de frică permanentă faţă de soţul ei şi a solicitat eliberarea unui ordin de protecţie provizoriu, acesta fiind eliberat de către poliţiştii de proximitate începând cu sâmbătă, ora 15.30, pentru o perioadă de 5 zile. Conform acestui ordin, agresorul a fost evacuat din locuinţă şi pe perioada ordinului de protecţie a declarat că va locui la domiciliul mamei sale din Rădăuţi. În toată această perioadă el nu are voie să se apropie de locuinţa şi soţia lui, pe numele lui fiind întocmit şi un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

Conform noii legislaţii intrate în vigoare la data de 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a ales cu un ordin provizoriu de restricţie, după ce şi-a agresat soţia.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
S-a ales cu un ordin provizoriu de restricţie, după ce şi-a agresat soţia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei