Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 139 (7140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Premieră

Wizzair a inaugurat primul zbor Memmingen – Suceava şi retur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania Wizzair a inaugurat, ieri, primul zbor pe ruta Memmingen (Germania) – Suceava şi retur. La inaugurarea noului zbor de pe Aeroportul "Ștefan cel Mare" Suceava au participat preşedintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreşedintele CJ, Viorel Seredenciuc, directorul aeroportului, Ioan Măriuța, precum şi preşedintele Consiliului Regional Cernăuți, din Ucraina, Ion Muntean, şi guvernatorul regiunii Cernăuți, Mihai Pauliuc. După ce a aterizat pe aeroportul sucevean, aeronava a primit botezul cu apă, după care pasagerii au fost întâmpinați de autoritățile sucevene şi cele din Cernăuți. La bordul aeronavei s-a aflat şi fostul preşedinte al regiunii Schwaben, din Germania, Jurgen Reichert, care a venit special la Suceava, cu o delegație germană, pentru inaugurarea noului zbor.

Prima cursă aeriană de la Memmingen la Suceava a avut un grad de încărcare de circa 98%, şi avionul pentru zborul retur fiind aproape plin. Wizzair va opera zboruri pe ruta Memmingen – Suceava şi retur în zilele de luni, miercuri şi vineri, pentru început în perioada 17 iunie – 25 octombrie 2019. Prețurile pentru un segment de zbor încep de la 69 de lei. Noile cursele aeriene vor decola de la Memmingen la ora 10:20 şi vor ateriza la Suceava la 13:25. Zborurile din Suceava vor decola de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” la ora 13:55 şi vor ateriza la Memmingen la ora 15:10. Trebuie spus că începând de pe 16 septembrie, ca urmare a unor reparații care se vor efectua pe aeroportul din Memmingen, Wizzair va opera zborurile din şi spre Germania, pentru scurt timp, pe aeroportul Friedrichshafen. Cursele aeriene pe noul aeroport, aflat în sudul Germaniei, în apropiere de granița cu Elveția, vor avea acelaşi orar de zbor. Germania este cea de-a treia țară în rețeaua Wizz Air de pe aeroportul din Suceava, după Marea Britanie (Londra, Luton) şi Italia, la Roma, Milano şi Bologna.

 

Flutur: Astăzi se scrie istorie la Suceava

După ce l-a primit la scara avionului pe fostul preşedinte al regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, şeful administrației județene a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de acesta şi de autoritățile din Cernăuți că inaugurarea noului zbor din Suceava spre Memmingen reprezintă un moment istoric. „Salut prezența delegației germane, care a venit cu prima cursă Memningen – Suceava, pusă la cale de noi încă de acum un an. Salut şi prezența autorităților din Cernăuți şi pot să spun că astăzi scriem o pagină de istorie la Suceava. Nordul şi Sudul Bucovinei a aşteptat de mult această cursă aeriană. Este primul zbor care leagă Bucovina, județul Suceava, de Bavaria. Și vreau să-i mulțumesc lui Jurgen Reichert pentru că s-a implicat să avem acest zbor, îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru dezvoltarea relațiilor dintre regiunea Schwaben şi județul Suceava. Pentru noi el rămâne preşedintele nostru de suflet”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a amintit şi de modul în care „am pus la cale” această nouă cursă aeriană, precizând că primele discuții au avut loc anul trecut, în Germania, la Augsburg, în cadrul unei vizite oficiale pe care a făcut-o alături de directorul aeroportului, Ioan Măriuța, precum şi de conducerile Spitalului Județean, Universității „Ștefan cel Mare” şi Camerei de Comerț şi Industrie Suceava. În acelaşi timp, el a subliniat că Aeroportul „Ștefan cel Mare” a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă. Flutur a spus că în prezent pe aeroportul sucevean sunt operate 41 de curse aeriene pe săptămână.

La rândul său, fostul preşedinte al regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, a spus că pentru el personal ziua de ieri a fost una „foarte fericită”, având în vedere că a putut călători cu primul avion din Germania direct la Suceava. „În anul 1998 am zburat de la Augsburg la Suceava şi lucrurile stăteau cu totul altfel. Acum pot să spun că în cei 20 de ani de parteneriat între regiunea Schwaben, Suceava şi Cernăuți, relațiile noastre s-au intensificat vizibil în toate domeniile. Iar începând de astăzi avem marele noroc să scurtăm distanțele dintre oraşele noastre”, a spus Jurgen Reichert. El a subliniat faptul că prin deschiderea acestei curse aeriene va permite dezvoltarea acestui parteneriat în toate domeniile de activitate, fie că este vorba despre parteneriate între oamenii de afaceri sau de dezvoltarea relațiilor în domeniul universitar, medical sau altele. În final, Jurgen Reichert a apreciat decizia companiei Wizzair de a opera zboruri din Suceava spre Germania.

Deschiderea noului zbor din Suceava spre Germania a fost apreciată şi de directorul Aeroportului „Ștefan cel Mare”, Ioan Măriuța. El a ținut să le mulțumească preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi fostului preşedinte al regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, subliniind faptul că fără implicarea celor doi Memmingen nu s-ar fi aflat pe harta destinațiilor de pe aeroportul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Wizzair a inaugurat primul zbor Memmingen – Suceava şi retur.
 Vizualizări articol: 3001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Wizzair a inaugurat primul zbor Memmingen – Suceava şi retur2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei