Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 114 (7115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

28-29 mai

Festivalul literar internaţional româno-german „Lectora” Suceava, la Muzeul de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Istorie va avea loc, în zilele de 29 şi 30 mai, cea de-a şaptea ediţie a Festivalului internaţional literar "Lectora". Festivalul este organizat de Muzeul Bucovinei, Forumul Cultural German Suceava şi Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava. Tinerii creatori vor intra în contact cu scriitori şi artişti plastici importanţi, atât din ţară, cât şi din străinătate. Vor avea loc conferinţe, vernisaje şi lansări de carte.

Miercuri, 29 mai, la ora 11.00, în Sala de conferinţe a Muzeului de Istorie, Mykola Kuschnir, directorul Muzeului evreiesc din Cernăuţi, va conferenţia pe tema "Moşteniri culturale evreieşti în Cernăuţiul de azi".

 

Lansări de carte, recital

La ora 12:30, în Sala de conferinţe a Muzeului de Istorie, va avea loc o lansare de carte, "Ilustrate poştale bucovinene", a prof. dr. Sergij Osatschuk, de la Universitatea Yuri Fedkovici, Cernăuţi. La ora 15:30, în Sălile Cafeteria, în foaierul Muzeului de Istorie, va avea loc vernisajul expoziţiei "Rafală mutantă" (Impertinent Distortions, Gwydion Beiddgar) a artiştilor galezi James Green, John Welson şi David Greenslade. Începând cu ora 18:00, în Sala de conferinţe a Muzeului de Istorie, participanţii se vor delecta cu un Recital instrumental - interpreţi: prof. univ. dr. Doru Albu şi conf. univ. dr. Daniel Dragomirescu.

 

Programul de pe 30 mai

Joi, 30 mai, la ora 14:30, în Sala de Conferinţe a Muzeului de Istorie, va avea loc lansarea cărţii "Monumentele Mihai Eminescu", de Erwin Ţigla şi Gheorghe Jurma. La ora 15:30, în Sala de conferinţe a Muzeului de Istorie, iubitorii de literatură sunt invitaţi la o altă lansare de carte, "Ludwig Vinzenz Fischer şi traducerile eminesciene", de E.J. Ţigla şi Gh. Jurma. La ora 17:00, în Sala de expoziţie temporară „Media” a Muzeului de Istorie se va vernisa expoziţia "In memoriam George Ostafi OST".

Festivalul se încheie cu lansarea cărţilor pentru copii "Mănuşa" – folclor ucrainean, "Mănuşa" – bilingvă română-spaniolă, "Dovlecel şi Tărtăcuţă", autor Ana Maria Ovadiuc AMO, lansare care va avea loc la ora 18:30, în Sala de conferinţe a Muzeului de Istorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul literar internaţional româno-german „Lectora” Suceava, la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Festivalul literar internaţional româno-german „Lectora” Suceava, la Muzeul de Istorie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei