Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 114 (7115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Continuitate

Săptămâna viitoare are loc a 26-a ediţie a Concursului Hard&Soft

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava va găzdui săptămâna viitoare a XXVI-a ediţie a Concursului Internaţional Studenţesc de Calculatoare Hard&Soft. Organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, concursul a devenit unul de tradiţie.

La ediţia din acest an a concursului s-au înscris 15 echipaje. Dintre acestea 9 sunt din ţară, câte un echipaj din Cluj-Napoca, Iași și Oradea, şi câte două echipaje din București, Timișoara și Suceava. Celelalte 6 echipaje participante vin de la Cernăuţi și Vinița - Ucraina, Chişinău – Republica Moldova, cu două echipaje, respectiv Novi Sad – Republica Serbia, Ilmenau – Germania, cu câte o echipă. 

Pentru ediţia 2019, juriul concursului este format din Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick-Irlanda – președinte, Ciaran MacNamee de la aceeași universitate,  Felix A. Himmelstoss, de la University of Applied Sciences Technikum Wien-Austria, Heinz-Dietrich Wuttke, de la Technische Universitat Ilmenau-Germania, Jean Michel Duthilleul, de la Universitatea Lille 1-Franţa, în calitate de membri.

Hard&Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a 5 zile, echipe formate din câte 4 studenți vor încerca, iar unii cert vor și reuși cu brio, să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reușită solicită cunoștințe avansate din domeniile știința calculatoarelor, inginerie electronică și automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai.

Competiţia a debutat în 1994 cu sprijinul Profesorului John Milner, de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului la primele 9 ediții ale concursului. Începînd cu anul 2003 coordonarea activității de jurizare a fost asigurată de Profesorul Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda.

Concursul Hard&Soft a devenit o competiție internațională de prestigiu, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești europene. De-a lungul timpului au participat echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universități partenere din Europa, până astăzi peste 1.100 de studenți confruntându-se la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase.

Sponsori la ediţia din acest an sunt Ministerul Educației Naționale, Primăria Suceava, Consiliul Local Suceava, Consiliul Județean Suceava, precum şi al unor companii importante din județele Suceava și Botoșani, care se implică în sprijinirea, încurajarea și afirmarea tinerelor care se formează în universitatea noastră și în România, a învățământului ingineresc românesc, în general. „Sprijinul acestora va contribui la reuşita acţiunilor propuse, frontul comun astfel creat aducând un surplus de imagine firmelor respective, facultăţii noastre şi, nu în ultimul rând, comunităţii ştiinţifice sucevene”, a precizat profesorul universitar doctor inginer Adrian Graur, fost rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Joi, 23 mai, se desfășoară în USV și cea de a 8-a Conferință a Coaliției Române pentru Educație în Inginerie, cu tema Educația și formarea inginerilor în contextul evoluției tehnologiei informației și comunicațiilor (www.creding.ro).

Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare, ca răspuns la tema-proiect propusă de juriu, un adevărat spectacol al unor sisteme la cheie puse în funcţiune, va avea loc pe parcursul zilei de vineri, 24 mai.

Festivitatea de premiere se va desfăşura vineri, 24 mai, începând cu ora 16.00, în Aula din corpul E.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna viitoare are loc a 26-a ediţie a Concursului Hard&Soft.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săptămâna viitoare are loc a 26-a ediţie a Concursului Hard&Soft0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei