Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 114 (7115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Închisoare cu executare pentru violatorul unei fete de 16 ani și pentru cel care a ținut victima

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz de viol petrecut la începutul acestui an după o petrecere organizată în școala din satul Gropeni, comuna Bălcăuți, victimă fiind o fată de 16 ani, iar autorii și ei elevi, s-a lăsat cu condamnări destul de serioase. Cei doi tineri acuzați că au participat la viol au de stat după gratii 5 ani și 4 luni, respectiv 3 ani și 4 luni. Sentințele au fost emise de Judecătoria Rădăuți și nu sunt definitive, putând fi atacate cu apel. Judecătoria Rădăuți a mai decis să-i mențină în arest preventiv pe cei doi tineri, probabil până la o condamnare definitivă.

 

Violul s-a petrecut într-un cimitir

Ce se știe în acest caz este că în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2019, minora în vârstă de 16 ani, din Siret, s-a deplasat împreună cu mai mulți prieteni la o petrecere ce a avut în loc în incinta școlii din satul Gropeni. Mai exact, într-o sală folosită pentru petreceri.

La un moment dat, în jur de miezul nopții, în timp ce se afla afară, minora a fost abordată de un localnic din Gropeni, care i-a spus că mai mulți tineri băuți vor să o bată și trebuie să fugă. Așa ar fi reușit tânărul, tot minor, să o ducă pe fată în spatele cimitirului din sat.

Aici, a relatat fata, un alt tânăr necunoscut a ținut-o de mâini, iar „salvatorul” care a dus-o în cimitir a violat-o.

Examinarea medico-legală a confirmat că fata a fost agresată sexual. Această probă, coroborată cu alte detalii, a dus la lămurirea cazului.
Polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți au stabilit în scurt timp identitatea primului tânăr și apoi și a celui de-al doilea.

După completarea probatoriului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a solicitat arestarea preventivă a celor doi tineri, Radu S., în vârstă de 16 ani, și Vasile S., în vârstă de 18 ani, primul pentru viol, al doilea pentru complicitate la viol. Primul, minorul în vârstă de 16 ani, a primit condamnarea la 5 ani și 4 luni de închisoare, iar al doilea, complicele, 3 ani și 4 luni.

Tinerii din satul Gropeni aveau acord de a petrece în sala din școală chiar de la primar.

Primarul Vasile Șioman a declarat, la vremea respectivă, pentru Monitorul de Suceava, că în satul Gropeni, foarte mic, nu este cămin cultural sau alt spațiu, astfel că se folosește acea sală din școală pentru petreceri ale tinerilor. Acesta  mai spus că în interior nu au fost nici un fel de incidente, petrecerea fiind organizată și supravegheată de persoane majore. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu executare pentru violatorul unei fete de 16 ani și pentru cel care a ținut victima.
 Vizualizări articol: 3839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Închisoare cu executare pentru violatorul unei fete de 16 ani și pentru cel care a ținut victima5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei