Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 108 (7109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protejați păsările!

“Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare” – 11 mai 2019, marcată de APM Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava desfăşoară o acțiune de informare/conștientizare în ecoșcolile din județul Suceava cu privire la protejarea păsărilor migratoare. Acțiunea este dedicată Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, sărbătorită la nivel mondial de două ori pe an, în a doua săptămână a lunilor mai și octombrie.

Campania are scopul de promova protejarea păsărilor migratoare şi conservarea habitatelor acestora din întreaga lume.

Anul acesta, celebrarea Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare are ca temă „Protejați păsările! Să găsim soluția la poluarea cu deșeurile din plastic!”.

În acest context, APM Suceava le-a transmis, în data de 09.05.2019, ecoșcolilor din județ o informare cu privire la pericolul pe care îl reprezintă deșeurile din plastic asupra păsărilor de apă migratoare și câteva sfaturi menite să reducă poluarea cu plastic. Pentru preșcolari și micii școlari a fost transmisă și o fișă de colorat sugestivă pentru marcarea acestei zile.

Deșeurile din plastic reprezintă o problemă globală asupra mediului, iar soluționarea acesteia este imperios necesară. Cu o producție anuală de peste 300 de milioane de tone, plasticul este unul dintre cele mai utilizate materiale din lume. Comparativ cu ciclul lor de viață, de 20-500 de ani, obiectele din plastic sunt folosite o perioadă scurtă de timp. Datorită ratei scăzute de descompunere, plasticul se acumulează în mări, oceane, pe plaje, în lacuri și râuri, amenințând fauna sălbatică.

Cercetările au evidențiat faptul că aproximativ un milion de păsări marine mor anual datorită ingerării unor deșeuri din material plastic.

„Pentru protejarea şi conservarea speciilor de păsări sălbatice, prin  H.G. nr. 971 din 5 octombrie 2011, privind declararea ariilor de protecţie specială avifaunistică (SPA) ca parte integrantă a reţelei  ecologice  europene  Natura 2000 în România, au fost declarate la nivel național un număr de 149 SPA-uri.

Pe teritoriul judeţului Suceava se regăsesc (total sau parţial), un nr. de 9 SPA- uri: ROSPA0064 Lacurile Fălticeni, ROSPA0083 Munţii Rarău- Giumalău, ROSPA0085 Munţii Rodnei, ROSPA0089 Obcina Feredeului, ROSPA0107 Vânători-Neamţ, ROSPA 0110 Acumulările Rogojeşti-Bucecea, ROSPA0116 Dorohoi- Şaua Bucecei, ROSPA 0131 Munţii Maramureşului, ROSPA 0133 Munţii Călimani. Cu prilejul Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, vă rugăm să desfășurați activități prin care să protejați păsările migratoare și mediul în care acestea trăiesc!”, a precizat directorul APM Suceava, Vasile Oșean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare” – 11 mai 2019, marcată de APM Suceava.
 Vizualizări articol: 1358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare” – 11 mai 2019, marcată de APM Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei