Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 108 (7109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Proiect educaţional

Primele două premii Manaz, a câte 500 de lei, au fost acordate, ieri, unor eleve de la liceul din Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele două din cele 11 premii oferite de omul de afaceri sucevean Cornel Manaz unor elevi cu rezultate şcolare foarte bune au fost acordate, ieri, unor eleve de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa. Elena-Simona Nistor, din clasa a X-a, cu media 9,80, şi Dumitriţa Lobiuc, din clasa a IX-a, cu media 9,42, au fost recomandate de directorul liceului, Daniela Ceredeev, pentru a fi recompensate fiecare de Cornel Manaz cu câte 500 de lei. Fetele au primit, de asemenea, cu autograf, câte un exemplar al romanului „Copiii din tren coboară la prima”, de Florin Haidamac, ce îl are ca erou pe Cornel Manaz, şi romanul pentru adolescenţi „Aventuri pe şase roţi”, scris de Tiberiu Avram, redactorul-şef al cotidianului „Monitorul de Suceava”.

Elena-Simona a spus că doreşte să studieze ştiinţa computerelor, eventual în domeniul militar, iar Dumitriţa vrea o carieră în teatru. Ele i-au mulţumit lui Cornel Manaz pentru premiul neaşteptat şi le-au recomandat colegilor lor să le urmeze exemplul, de a învăţa foarte bine.

Liceenii de la Moldoviţa, împreună cu consilierul educativ Livia Bilţan, au organizat la şcoală o mică festivitate de premiere, adolescenţii folosind ocazia pentru a-i adresa lui Cornel Manaz o mulţime de întrebări despre viaţa lui în orfelinat. Discuţiile au arătat că toţi au în comun voluntariatul - elevii prezenţi fac parte din asociaţia Civic Junior, implicată în foarte multe acţiuni caritabile. Una dintre adolescente, Amira Fatalah, a declarat că voluntariatul i-a oferit experienţa „hrănirii cu zâmbete” şi „bucuria de a dărui fără să aştepţi nimic în schimb”. Alţi copii şi-au povestit impresiile despre vizite efectuate în orfelinate, în cadrul acţiunilor caritabile pe care le-au desfăşurat, dar şi ceea ce cred despre importanţa familiei.

Următoarea serie de premii va fi la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, unde vor fi recompensaţi doi sau trei elevi. Cornel Manaz oferă până la sfârşitul acestui an şcolar 11 premii a câte 500 de lei pentru elevi din judeţul Suceava.

Premiile sunt pentru liceeni cu o situaţie materială dificilă, care au cel puţin media generală 8.00, obligatoriu media 10 la purtare şi nu au absenţe nemotivate. Recomandările trebuie să vină din partea diriginţilor şi a directorilor de la şcolile în care învaţă elevii.

Trei premii vor merge la elevi de la Şcoala Gimnazială Ipoteşti, iar două, la elevi ai liceului din Siret. Profesorii care au elevi care se încadrează în profilul amintit îl pot contacta pe Cornel Manaz prin intermediul redacţiei noastre sau direct, pe pagina sa de Facebook, pentru recomandări.

În ultimii patru ani, în parteneriat cu „Monitorul de Suceava”, omul de afaceri a susţinut mai multe proiecte educaţionale, printre care sprijinirea copiilor din Centrul de Plasament Solca, a celor din Centrul „Floare de Colţ” din Dorohoi, şi acţiuni caritabile de amploare la Şcoala Gimnazială Ipoteşti. De asemenea, a sprijinit consistent o echipă de robotică de la Liceul Teoretic Filadelfia. În opinia lui, „investiţiile în educaţie sunt cu rezultate pe termen lung”, de aceea este preocupat să sprijine adolescenţi inteligenţi, preocupaţi de studiu, la care există riscul ca din motive financiare să renunţe să-şi urmeze visele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele două premii Manaz, a câte 500 de lei, au fost acordate, ieri, unor eleve de la liceul din Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 2111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primele două premii Manaz, a câte 500 de lei, au fost acordate, ieri, unor eleve de la liceul din Moldoviţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei