Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 107 (7108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înghesuială și deranj

Primăria Suceava își va desfășura activitatea în plin șantier, timp de doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de doi ani de zile, administrația suceveană își va desfășura activitatea în plin șantier, prin mutarea angajaților dintr-un birou în altul, comasarea mai multor activități în același spațiu și alte măsuri cu caracter temporar, dar care vor crea deranj.

Aceste măsuri sunt impuse de începerea lucrărilor de eficientizare energetică a sediului Primăriei Suceava, proiect finanțat majoritar din fonduri europene.

Contractul de realizare a lucrărilor a fost adjudecat la licitație de către  firma Loial Impex SRL, termenul de realizare fiind de  24 de luni de la semnarea contractului (care a avut loc pe 15 aprilie).

„O parte din parcarea primăriei este afectată de organizarea de șantier, dar va fi deranj mare și în primărie. Nu ne vom muta în altă parte, din cauza costurilor foarte mari. Ne vom roti dintr-un loc în altul, ne vom înghesui. Toate birourile vor fi afectate, vine schimbată instalația de încălzire, de aerisire, geamurile etc.”, a declarat primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu.

Proiectul prevede îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, (pereţi exteriori, ferestre, tâmplărie, planşeu peste ultimul nivel, planşeu peste subsol), şarpantelor şi învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii, dar și reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru prepararea şi transportul agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare şi climatizare, inclusiv sisteme de răcire pasivă.
Printre principalele obiective se numără utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire şi prepararea apei calde de consum, motiv pentru care, pe lângă centrala pe gaz cu funcționare în condensație, va fi montată și o pompă de căldură de tip sol-apă, de 40Kw, iar caloriferele vor fi demontate și înlocuite cu ventiloconvectoare.

Măsurile sunt completate de  montarea unui „chiller” de 89 kw care să asigure răcirea și încălzirea aerului pentru instalația de climatizare și ventilație mecanică, o centrală de tratare a aerului, dar și echipamente care să optimizeze funcționarea tuturor instalațiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava își va desfășura activitatea în plin șantier, timp de doi ani.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primăria Suceava își va desfășura activitatea în plin șantier, timp de doi ani1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei