Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 107 (7108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Etapa regională din Moldova a Festivalului-concurs pentru copii şi tineri „Doina Suflet Românesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia „Doina Suflet Românesc” Dâmboviţa, împreună cu Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, organizează sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 14,00, la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, etapa regională din Moldova a Festivalului concurs pentru copii şi tineri „Doina Suflet Romanesc”. Festivalul are ca scop promovarea şi păstrarea tradiţiilor şi a cântecului popular autentic în rândul elevilor şi se va desfăşura pe două secţiuni: „Debut muzical”, dedicată categoriei de vârstă 6-9 ani, şi “Lăsaţi-mă să cânt”, pentru categoriile de vârstă 10-13 ani şi 14-17 ani.

La etapa regională din Moldova vor participa concurenţi din judeţele Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani şi Suceava. Copiii având vârsta până în 13 ani inclusiv vor prezenta în concurs două piese folclorice la alegere din zona din care provin. Cei cu vârsta mai mare de 14 ani vor prezenta o piesă lentă, fără acompaniament (doină/baladă) şi o piesă mişcată, cu acompaniament (negativ în format mp.3), cum ar fi o horă sau sârbă.

Regulamentul poate fi accesat pe pagina de facebook dedicata evenimentului (Festival folcloric national “Doina Suflet Romanesc”), ultima zi de înscriere fiind 12 mai 2019, ora 16,00. Juriul festivalului este compus din: Suzana Popescu - Chişinău, Axenia Rozniciuc - Diaspora, Florica Jinga – Muntenia, Laura Haidău - Bucovina, Danuţ Onoiu - reprezentantul actualei generaţii  de valoroşi interpreţi. Invitată specială este solista de muzică populară Maria Şalaru.

Festivalul-concurs pentru copii şi tineri „Doina Suflet Romanesc” are trei etape regionale, Moldova, Ardeal şi Ţara Românească, câştigătorii participând la Gala finală organizată pe 1 Decembrie 2019 la Bucureşti.

Organizatorii au precizat: “La ce să ne aşteptăm de la acest festival? În primul rând, dragi concurenţi, trebuie să vă aşteptaţi la o jurizare corectă bazată strict pe reprezentaţia fiecăruia dintre voi şi punctată strict pe baza criteriilor de jurizare stabilite prin regulamentul concursului. Regula principală a acestui festival este ca atât membrii juriului, cât şi organizatorii nu vor avea participanţi în concurs.

Am pregătit trofee pentru câştigători, premii şi surprize pentru fiecare concurent, astfel încât indiferent de locul din clasamentul final, fiecare dintre cei ce vor urca pe scenă să poată rămâne cu o amintire plăcută de la acest festival.

Ce ne dorim noi de la concurenţi? Vrem ca fiecare concurent să aibă încredere în el şi că poate fi câştigătorul secţiunii şi, de ce nu, al marelui trofeu al festivalului ce se va decerna în cadrul galei finale din 1 Decembrie 2019”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Etapa regională din Moldova a Festivalului-concurs pentru copii şi tineri „Doina Suflet Românesc”.
 Vizualizări articol: 1061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etapa regională din Moldova a Festivalului-concurs pentru copii şi tineri „Doina Suflet Românesc”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei