Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 81 (7082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri anchetatori

Bărbatul care a pălmuit un elev în sala de clasă a fost plasat sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul din Zvoriştea care a agresat un copil în vârstă de 13 ani, la şcoală, a fost plasat sub control judiciar, după 24 de ore petrecute în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.  Este vorba de cazul de agresiune petrecut în incinta şcolii din Zvoriştea, despre care am relatat în ediția de vineri a cotidianului nostru.

Poliția a transmis că în data de 2 aprilie, în jurul orei 9.40, Secția Rurală de Poliție Adâncata a fost sesizată telefonic de o femeie din comuna Zvoriştea, care a reclamat că fiul său, în vârstă de 13 ani, a fost agresat fizic de părintele altui elev. Totul a plecat de la un conflict între doi copii de aceeaşi vârstă, din clasa a VI-a. În ultima perioadă, în timp ce se aflau la şcoală, între cei doi minori au avut loc mai multe conflicte, fără a fi sesizate personalului didactic. 

În dimineața zilei de 4 aprilie, unul dintre elevi l-a sunat pe tatăl său vitreg şi i-a povestit că a fost agresat din nou de un coleg.

„La scurt timp, tatăl băiatului, în vârstă de 33 ani, localnic, a venit la şcoală, a pătruns în interiorul unității de învățământ şi apoi în clasa unde învață cei doi minori, lovindu-l de două ori cu palma peste față pe elevul de 13 ani”, rezultă din cercetările polițiştilor.

Inițial a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”, ulterior urmărirea penală fiind extinsă şi pentru infracțiunea de „tulburarea ordinii publice”.

Bărbatul a fost reținut inițial pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul poliției județene. La expirarea ordonanței, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus punerea în libertate şi cercetarea bărbatului sub control judiciar, pentru următoarele 30 de zile.

Comisarul-şef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a transmis un avertisment, cazul de mai sus fiind un exemplu despre unde se poate ajunge sub aspect al laturii penale, după un conflict aparent banal, între doi elevi:  

„Din păcate, uneori aportul adulților la siguranța şcolară este minim, sau chiar dimpotrivă, comportamentele unor părinți amplifică situații de risc victimal sau infracțional. Intervenția improprie şi neconformă a părinților în unele conflicte dintre elevi poate acutiza comportamente infantile ilicite şi poate degenera în sfera infracționalului. Polițiştii atrag atenția că violența şcolară şi violența împotriva copiilor se pedepseşte cu închisoarea”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul care a pălmuit un elev în sala de clasă a fost plasat sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbatul care a pălmuit un elev în sala de clasă a fost plasat sub control judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei