Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 81 (7082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

160 de kilograme de pește, confiscat din piețe

Duminică, 7 Aprilie 2019 (13:32:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiști și inspectori ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, care au acționat în echipaje mixte, au desfășurat zilele trecute peste 30 de controale la unități economice și în târguri și piețe, fiind aplicate peste 80 de amenzi și fiind confiscată cantitatea de 160 kilograme de pește. Poliția a dat ca exemple cele două confiscări de pește, una din Piața Mică din municipiul Suceava și una din Piaţa Agroalimentară Centrală din municipiul Câmpulung Moldovenesc. În primul caz, echipa de control formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și reprezentanţii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a efectuat o verificare în Piaţa Agroalimentară „George Enescu” din municipiul Suceava, fiind identificată o localnică care comercializa fără îndeplinirea condițiilor legale cantitatea de 111,45 kg de pește viu, din specia caras. Femeia a fost sancționată cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, privind acte de comerț ilicit. Ca măsură complementară s-a dispus ridicarea întregii cantități de caras, evaluată la aproximativ 1.000 lei.În celălalt caz, o echipă de control din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, alături de sanitar-veterinari, au descins la verificări în Piaţa Agroalimentară Centrală din localitate, la sediul unei societăți comerciale fiind identificată cantitatea de 10,59 kg peşte din specia scrumbie, cu termenul de valabilitate expirat. Societatea comercială a încasat o amendă de 1.200 lei. Automat, s-a dispus și confiscarea peștelui expirat. În total, în cadrul acțiunii au fost aplicate 82 de amenzi, în valoare de peste 87.000 lei.

Campanie de prevenire, în paralel cu acțiunile de control care se lasă cu amenzi

În paralel cu aceste acțiuni de control, polițiștii au demarat și campania „Primăvara Siguranței”, care pune accent pe prevenire. Campania are ca scop prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, în special în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale dar și a minivacanței de 1 Mai. Totodată, în subsidiar se urmărește prevenirea actelor ilicite de comerț și siguranța consumatorului, fiind desfășurate activități de informare și control în piețe, târguri și la unitățile economice care comercializează produse specifice acestei perioade – Postul Paștelui. Săptămâna trecută, polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Suceava, împreună cu polițiștii de proximitate și polițiști din cadrul secțiilor și posturilor de poliție, au desfășurat activități de informare și responsabilizare la târgurile și piețele săptămânale organizate pe raza județului. Comercianților le-au fost prezentate prevederi legislative privind legalitatea actelor de comerț iar cetățenii au fost sfătuiți să achziționeze produsele alimentare doar din locurile autorizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 160 de kilograme de pește, confiscat din piețe.
 Vizualizări articol: 1793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
160 de kilograme de pește, confiscat din piețe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei