Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 81 (7082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Proiectul Erasmus Plus „Go European!”, un succes pentru profesorii de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru cadrele didactice şi elevi, proiectele şi programele europene au devenit în ultimii ani o modalitate foarte utilă de a-şi dezvolta formarea continuă, într‑un cadru modern, inspirat din bunele practici ale altor ţări europene. Erasmus Plus este programul Uniunii Europene care se adresează, în perioada 2014-2020, următoarelor domenii: educaţie, formare, tineret şi sport, prin oferirea unor oportunităţi de educaţie, formare şi activităţi pentru tineret.

În perioada 2018-2020, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni implementează proiectul Erasmus Plus cu titlul „Go European!”, prin care 12 profesori din urbea de pe Şomuz vor participa la cursuri de formare în Ljubljana (Slovenia), Florenţa (Italia), Barcelona (Spania) şi Oxford (Marea Britanie).

Aşa cum am aflat de la prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, coordonator proiect, ca obiective, proiectul îşi propune creşterea interesului/motivaţiei cadrelor didactice pentru îmbunătăţirea competenţelor de abordare diferenţiată şi integratoare a demersului didactic inovativ, combaterea reticenţei unor cadre didactice la abordarea diferenţiată şi integratoare şi la inovaţie, stimularea transferului de bune practici privind gestionarea situaţiilor de criză educaţională, diversificarea strategiilor de abordare diferenţiată a comunicării profesorului cu elevul şi părintele modern, dezvoltarea unei strategii în constituirea unei oferte educaţionale adecvate, cu discipline opţionale integratoare, identificarea şi transferul unor tehnici noi de comunicare şi relaţionare pentru sprijinirea dezvoltării comportamentale, sociale şi emoţionale ale elevilor cu dificultăţi de adaptare la mediul şcolar.

Impactul general al proiectului se referă la schimbarea de atitudine a elevilor, părinților, partenerilor şcolii, comunităţii locale asupra învățării transformative bazate pe valori, gândire critică, promovarea cooperării și comunicării autentice.

După primul flux al proiectului, desfăşurat la sfârşitul lunii ianuarie în Ljubljana, Slovenia, la care au participat profesorii Silvia Chirilă, director adjunct, prof. Doina Mihaela Monoranu şi prof. Bogdan Dumitriu, şi având ca temă „Cursul TIC la ora mea”, al doilea flux al proiectului a avut loc între 18-29 martie, la organizaţia Europass Teacher Academy din Florenţa, Italia. Cursul „Managementul clasei şi proiectele audio-vizuale” la care au participat profesorii Claudia Suseanu, director, prof. dr. Elena Deleanu şi prof. Geanina-Ionela Moroşan, a avut ca obiectiv principal pregătirea participanţilor pentru a lucra eficient cu diferite mijloace audio-video. Profesorii au învăţat să organizeze un demers didactic eficient şi actualizat, care să încurajeze participarea şi învăţarea angajată folosind cele mai recente tehnici şi instrumente de predare, de a crea şi adapta resursele audio-vizuale (fotografii, filme, clipuri muzicale, documentare, videoclipuri etc.) pentru a preda disciplina într-un mod mai eficient. Cadrele didactice s-au pregătit şi pentru a monitoriza activitatea elevilor, pentru a încorpora în oră lucrul pe perechi şi în grup, s-au familiarizat cu învăţarea bazată pe proiecte şi sarcini şi acumularea de idei pentru a evalua în mod eficient învăţarea şi participarea elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul Erasmus Plus „Go European!”, un succes pentru profesorii de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.
 Vizualizări articol: 1598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiectul Erasmus Plus „Go European!”, un succes pentru profesorii de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei