Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 79 (7080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Trimişi în judecată la opt ani după ce ar fi exploatat sexual minore în apartamente din Suceava şi în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au finalizat cercetările într-unul din dosarele mai vechi privind fapte de trafic de persoane, sub forma exploatării sexuale a unor minore.

Este vorba de fapte comise în mare parte în anul 2011 şi parţial în 2012. Procurorii au trimis în judecată opt inculpaţi, parte din ei cercetaţi şi condamnaţi în alte dosare, privind trafic de droguri şi chiar tentativă de omor.

Succint, inculpaţii sunt acuzaţi că au exploatat sexual fete minore, cu vârste de 16 şi 17 ani, pe care le-au pus să se prostitueze în apartamente din municipiul Suceava, o parte fiind duse ulterior în Italia. Banii ajungeau, susţin anchetatorii, la inculpaţi, iar fetele minore erau şi agresate şi ameninţate cu moartea atunci când refuzau să mai facă sex în beneficiul proxeneţilor.

 

Victimele susţin că primeau pumni în loc de bani

Din ancheta structurilor de combatere a crimei organizate din Suceava rezultă că în cursul anului 2011 Aida Stan, Ion Sabian Florea şi Rodica Moisa au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, acţionând în mod coordonat, prin exploatare sexuală, respectiv prin obligarea sau determinarea unor victime minore în a face sex în beneficiul lor material. În cazul uneia din minore, de exemplu, aceasta a practicat prostituţia pe raza municipiului Suceava şi ulterior în Italia, în zona localităţilor Cuneo şi Taranto, în timp ce altele trei direct în Italia. 

Partidele de sex din Suceava se făceau pe tarife între 150 şi 200 de lei pentru fiecare client, în funcţie de natura şi durata raportului sexual, arată anchetatorii. 

Procurorii susţin că unele dintre fetele minore au fost scoase din ţară cu ajutorul unor procuri notariale date de părinţii acestora, care au fost induşi în eroare prin promisiunea falsă a oferiri unui loc de muncă bine plătit în străinătate.

Una dintre minorele duse în Italia le-a declarat anchetatorilor că întreţinea relaţii sexuale cu 5-6 clienţi pe noapte, tariful fiind în medie de 50 de euro, bani pe care îi primea integral Aida Stan, rezultă din cercetări. Când se împotrivea, minora era lovită cu pumnii şi ameninţată cu moartea, se arată în actul de sesizare a instanţei.   

Ca regulă generală, minorele exploatate sexual provin din medii defavorizate, familii dezorganizate ori chiar fără părinţi şi date în plasament.   

 

Metoda „LoverBoy”

Printre strategiile folosite pentru păcălirea fetelor se numără şi metoda „LoverBoy”, adică coruperea sentimentală a victimelor. Cristian George Păduraru, zis „Pădure”, este acuzat că a recrutat o minoră de 16 ani, profitând de situaţia în care se afla. Bărbatul era un soi de iubit al fetei.

Anchetatorii au date însă că minora a întreţinut relaţii sexuale cu 7-8 clienţi pe zi. Tariful era de 200 de lei pentru durata unei ore petrecute cu clientul şi ajungea până la 200 de euro pentru o noapte cu clientul. Şi în acest caz banii ar fi ajuns tot la Aida Stan.

O altă minoră a fost recrutată din Centrul de Plasament Speranţa, acuzat de coruperea ei fiind inculpatul Ion Sabian Florea.

Între cei acuzaţi în acest dosar se mai găsesc şi Florin Lucian Solovăstru, zis „Pif”, Cristian Gheorghe Agheorghiesei, fost Filipciuc, zis „Fila”, Petru Ovidiu Apetrei, zis „Grasu” sau „Peştele”, şi Kozak Gyula, zis „Gius”.

„Fila” este acuzat, printre altele, că i-a procurat o carte de identitate falsă unei minore, în scopul exploatării sexuale prin obligare la practicarea prostituţiei stradale.

Petru Ovidiu Apetrei este acuzat că a dus o minoră într-o garsonieră de lângă Gara Burdujeni, unde i-a înlesnit practicarea prostituţiei, i-a găsit clienţi şi a transportat-o cu autoturismul taxi în diferite locaţii, în vederea întreţinerii de relaţii sexuale contra cost.

O altă fată exploatată sexual era în cartierul George Enescu, având 7-8 clienţi pe zi, se mai arată în dosarul DIICOT.  

Infracţiunile pentru care vor fi judecaţi cei trimişi în judecată sunt de constituire a unei grup infracţional organizat şi de trafic de minori.

 

„Vedetele” din dosar

Dintre cei trimişi în judecată atrage atenţia în special numele lui Cristian Gheorghe Agheorghiesei, fost Filipciuc, zis „Fila”. Acesta este condamnat la 15 ani de închisoare, pentru tentativă de omor şi trafic de droguri de mare risc. 

Pe 22 mai 2011, pe peronul Gării Burdujeni, „Fila” l-a înjunghiat de mai multe ori, inclusiv în zona gâtului, pe un tânăr de 17 ani. Conflictul ar fi plecat tot de la „Fila”, care, aflat în stare avansată de ebrietate, s-a luat de minor şi a iscat conflictul care a degenerat. Suceveanul a fost condamnat definitiv pentru trei fapte de trafic de droguri de mare risc, pedeapsa stabilită de magistraţi pentru aceste fapte fiind de 12 ani cu executare. Acesta a fost implicat în afacerea privind cea mai mare captură de heroină realizată pe raza judeţului nostru: atunci anchetatorii au confiscat 1.950 de grame de heroină, marfă ce urma să ajungă în Insulele Canare.

Petru Ovidiu Apetrei, zis „Grasu” sau „Peştele”, a fost condamnat şi el în dosarul „heroina de la mall”, privind gruparea de traficanţi de heroină pentru Insulele Canare.

O parte dintre inculpaţii din acest dosar au fost vizaţi anul trecut şi de operaţiunea „Ziua Z”, a DIICOT, tot cu privire la fapte de trafic de persoane sub forma exploatării sexuale a unor minore din anul 2011. 

Toţi inculpaţii amintiţi în acest material se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimişi în judecată la opt ani după ce ar fi exploatat sexual minore în apartamente din Suceava şi în Italia.
 Vizualizări articol: 8132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Trimişi în judecată la opt ani după ce ar fi exploatat sexual minore în apartamente din Suceava şi în Italia1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei