Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 79 (7080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Pe drumuri de munte

În masivele Călimani, Giumalău, Suhard și Bistriței sunt omologate 17 trasee turistice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În munţii din judeţul Suceava sunt mai multe trasee omologate turistic, o parte dintre acestea în ultimii ani. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Public Salvamont Vatra Dornei, în masivele Călimani, Giumalău, Suhard și Bistriței sunt omologate 17 trasee turistice. În anul 2017 a fost amenajat un traseu special de nordic walking, de aproximativ 2 km, ce parcurge principalele alei ale parcului municipal din Vatra Dornei.

Trebuie spus că o bună parte din cele 17 trasee omologate în cursul anului 2017 au fost amenajate încă dinainte de 1989. Acest lucru a fost posibil începând cu anul 1985, când un grup de iubitori ai muntelui, fondatori ai clubului de munte dornean Gențiana, formația Salvamont Vatra Dornei, a organizat activitatea de salvare montană în Bazinul Dornelor cu sprijinul financiar al Consiliului Orășenesc Vatra Dornei.

Actualul Serviciu Public Salvamont Vatra Dornei a luat fiinţă în 1998, iar ca surse de finanţare sunt bugetul local şi taxa de 5 lei/persoană percepută turiştilor care frecventează staţiunea.

În afara competiţiilor de iarnă şi de vară care au loc, începând cu anul 2015 s-a demarat programul VATRA DORNEI PURE OUTDOOR, un program  unic la nivel național de promovare a turismului activ. Acest program se derulează în fiecare an în perioada 20 iunie – 10 septembrie. Prin acest program turiștii din Țara Dornelor beneficiază cu titlu gratuit de următoarele activități: marți  - însoțire și ghidaj montan pe un traseu din Țara Dornelor; miercuri – în parcul municipal din Vatra Dornei a fost amenajat un traseu de 2 km de nordic walking și s-au achiziționat 10 seturi de bețe de nordic walking. Pe parcursul a 4 - 5 ore turiștii beneficiază de instructaj și inițiere în acest tip de mișcare. Serviciul Salvamont Vatra Dornei beneficiază de instructori atestați de nordic walking; joi – escaladă gratuită pe un panou artificial din centrul stațiunii.

În acest moment, Serviciul Salvamont Vatra Dornei dispune de 13 salvatori montani și 5 aspiranți, din care doi paramedici și doi asistenți medicali.

„Nu uitați: Salvamont România, prietenii dumneavoastră de pe cărările munţilor, sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale”, a menţionat Petru Ariciuc, şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În masivele Călimani, Giumalău, Suhard și Bistriței sunt omologate 17 trasee turistice.
 Vizualizări articol: 4841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În masivele Călimani, Giumalău, Suhard și Bistriței sunt omologate 17 trasee turistice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei