Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 79 (7080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel umanitar

Bărbatul rănit grav în urma unei explozii la Capu Codrului are nevoie de ajutor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Familia şi cei apropiaţi bărbatului de 36 de ani, din Poiana Micului, care vinerea trecută a suferit un grav accident, în urma exploziei unui cazan pentru ţuică la Capu Codrului, au lansat un apel umanitar pentru salvarea acestuia. Vasile Tomasciuc, tată a şase copii, se află internat în stare critică într-o clinică de arşi din oraşul italian Verona, după ce a suferit arsuri de gradul III pe 75% din suprafaţa corpului.

În următoarea perioadă bărbatul va avea nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale pe piele, foarte costisitoare, iar familia acestuia a rămas fără nici o sursă de venit, bărbatul aducând singurul venit în familie.

Familia şi cei apropiaţi au făcut un efort considerabil, după ce au plătit la sfârşitul săptămânii trecute suma de 17.000 de euro pentru transportul victimei cu un avion de la Iaşi spre clinica italiană din Verona. Situaţia este cu atât mai disperată, cu cât bărbatului i-a expirat ajutorul de şomaj din Italia, pierzând astfel sursa din care ar fi putut fi achitată spitalizarea acestuia.

 

Presiunea acumulată în cazan a dus la aruncarea capacului şi eliminarea conţinutului de vapori supraîncălziţi

În cursul zilei de vineri, Vasile Tomasciuc, care locuieşte cu familia în comuna Urecheşti din judeţul Neamţ, s-a dus la un cunoscut din satul Capu Codrului al comunei Păltinoasa, care avea un cazan de ţuică. Bărbatul avea o cantitate de borhot de mere şi voia să facă ţuică din el. După ce a fiert un cazan, a introdus a doua şarjă de borhot, dar din motive necunoscute cazanul a început să acumuleze tot mai multă presiune. Neştiind ce să facă, el l-a sunat pe proprietarul cazanului, care era plecat la pădure, iar acesta i-a explicat cum să elibereze presiunea. Se pare că Vasile Tomasciuc a făcut cele necesare, însă presiunea nu a scăzut suficient şi procesul de distilare a continuat. La un moment dat, din cauza presiunii mari acumulate, capacul cazanului a cedat, conţinutul de vapori fierbinţi opărindu-l pe cel care supraveghea cazanul. Proprietarul instalaţiei crede că, cel mai probabil, borhotul nu a fost mărunţit suficient, iar bucăţi de mere fermentate au blocat instalaţia.

 

Victima a suferit arsuri grave de la vaporii supraîncălziţi aruncaţi în exterior

Vasile Tomasciuc a ajuns vineri după-amiază cu arsuri grave la spital, după ce capacul cazanului în care făcea ţuică a cedat sub presiunea din interior şi a fost aruncat afară. Aburii sub presiune şi la o temperatură ridicată, aruncaţi brusc afară din interiorul cazanului încins, i-au produs bărbatului arsuri grave pe spate, mâini şi picioare, acesta fiind transportat în stare gravă la Suceava şi apoi la o clinică de specialitate din Iaşi.

Având în vedere numărul limitat de locuri din spitalul ieşean şi condiţiile precare de tratament, mai ales pentru cei cu arsuri grave ale pielii, familia şi cei apropiaţi au luat hotărârea de a-l transfera pe bărbat la un spital din Italia, ţară în care victima lucrase în ultimii ani. Vasile Tomasciuc a fost transportat cu un avion la o clinică din oraşul Verona, pentru tratament de specialitate.

 

Bărbatul cu arsuri grave are nevoie de sprijin financiar pentru a fi salvat

Norocul a făcut ca unul dintre copiii bărbatului, care era cu el şi se juca afară, să scape nevătămat. A suferit însă o traumă emoţională puternică, după ce l-a văzut pe tatăl său în starea în care se afla. O ambulanţă l-a transportat la spitalul din Suceava, unde medicii au hotărât transferarea acestuia la o clinică din Iaşi. Condiţiile găsite însă aici, cu alţi doi bolnavi în salon care prezentau deja infecţii, i-au făcut pe cei din familie să facă eforturi majore pentru transferarea în Italia, în acelaşi avion plătit plecând şi soţia acestuia. Cei din familie, rudele şi apropiaţii fac acum eforturi pentru salvarea bărbatului de 36 de ani, care se află în acest moment în comă indusă, pentru a nu simţi durerile cauzate de arsurile grave. Au fost deschise astfel două conturi în care pot fi făcute donaţii care vor fi folosite pentru tratamentul şi recuperarea bărbatului mult încercat.

 

Conturile în care pot fi făcute donaţii

Orice donaţie pentru salvarea lui Vasile Tomasciuc se poate face în contul în euro, deschis de familie în Italia:
It22e0200833400000105541544
sau în contul Asociaţiei Miseno deschis la ING Bank:
RO75 INGB 0000 9999 0720 1520 CIF 22811402, cu specificaţia Tomasciuc Vasile.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul rănit grav în urma unei explozii la Capu Codrului are nevoie de ajutor.
 Vizualizări articol: 6363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbatul rănit grav în urma unei explozii la Capu Codrului are nevoie de ajutor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei