Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 68 (7069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întrebare

Angelica Fădor îi solicită ministrului pentru Românii de Pretutindeni să spună câți copii din diaspora au beneficiat de cursuri gratuite de limba română

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor vrea să afle de la ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, câți copii români aflați în străinătate, în mod special cei din județul Suceava, au beneficiat de cursuri gratuite de limba română. Într-o întrebare adresată ministrului Natalia Intotero, Angelica Fădor i-a amintit acesteia că la capitolul “Politici în domeniul educației” din Programul de Guvernare 2018-2020 se menționează implementarea principiului egalității de șanse în educație, îmbunătățirea performanțelor educaționale, abilităților și competențelor tuturor copiilor și tinerilor, prin accesul la un sistem de educație de calitate, relevant și incluziv. Angelica Fădor a amintit că una dintre măsurile cuprinse la acest capitol este „Învățarea limbii române, a elementelor de istorie și civilizație românească -  un drept pentru orice român”.

Angelica Fădor, care este membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a arătat că astfel, Guvernul și-a propus „sprijinirea comunităților de români din străinătate, pentru o reintegrare facilă la întoarcerea în țară, prin creșterea cu 100% a numărului de elevi participanți la cursul de Limbă, Cultură și Civilizație  Românească”. Angelica Fădor a amintit și de o declarație a ministrului Natalia Intotero, care în iulie 2018 spunea că „avem cursuri de limba română din partea Ministerului pentru românii de pretutindeni, cursuri desfășurate prin intermediul mediului asociativ, al școlilor duminicale în special prin implicarea cultelor, dar și cursurile din partea Ministerului Educației Naționale prin intermediul Insitutului Limbii Române. Sunt gratuite. Fiecare familie care dorește să beneficieze, copiii acestora, de cursuri în limba română este important să ia legătura cu reprezentanții misiunii diplomatice ai consulatului din zona de apartenență”.

Având în vedere toate aceste aspecte, deputatul PNL de Suceava i-a adresat rugămintea ministrului Natalia Intotero să îi spună care este numărul de copii ai românilor care trăiesc în diaspora și în comunitățile istorice/tradiționale din țările aflate în vecinătatea României care au urmat astfel de cursuri în 2018. „De asemenea, vă rog să îmi spuneți, pe baza datelor pe care le dețineți, dacă au beneficiat de cursurile de limba română elevi care provin din familii plecate din județul Suceava”, i-a mai solicitat Angelica Fădor ministrului românilor de pretutindeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor îi solicită ministrului pentru Românii de Pretutindeni să spună câți copii din diaspora au beneficiat de cursuri gratuite de limba română.
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor îi solicită ministrului pentru Românii de Pretutindeni să spună câți copii din diaspora au beneficiat de cursuri gratuite de limba română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei