Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 68 (7069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din anul şcolar viitor

Noutăţi pentru elevii care se înscriu la clasa pregătitoare la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din clasele primare, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, vor avea posibilitatea de a studia mai multe instrumente muzicale pe parcursul anilor de studiu datorită unor schimbări pe care instituţia le va implementa din anul şcolar viitor.

Astfel, încă din clasa a III-a, elevii vor putea studia instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, trompetă, fagot, corn), mai devreme cu doi ani decât generaţiile precedente, care le-au studiat abia începând din clasa a V-a.

O nouă schimbare vizează introducerea în orarul clasei I, pe lângă vioară şi pian, a instrumentelor cu coarde (violă, violoncel sau chitară).

Potrivit prof. Mariana Străchinescu, de la Colegiul de Artă, „din toamna acestuia an, la specializarea muzică se studiază pianul din clasa I, vioara, viola, violoncelul sau chitara (2 ore/săptămână), iar din clasa a III-a pot opta şi pentru instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, trompetă, fagot, corn). Sunt schimbări care îi permit copilului să concureze la nivel înalt, să facă performanţă mult mai devreme. Sunt reglementări care deja există la colegii renumite de artă din ţară”.

Aceasta a mai menţionat că din toamna anului viitor, la Colegiul de Artă Suceava vor funcţiona două clase pregătitoare, respectiv 50 de locuri.

Părinţii care vor să-şi îndrume copiii către această instituţie o pot face în cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar, care va debuta pe 2 aprilie.

„Îndrumaţi de profesori de specialitate, de la o vârstă fragedă şi dezvoltându-se într-un mediu artistic, elevii pot deprinde abilităţi deosebite. Părinţii trebuie să ştie că studierea artelor plastice şi a muzicii îi sensibilizează pe copii, le dezvoltă anumite capacităţi şi deprinderi. Celelalte discipline se studiază după un orar normal, la fel ca în învăţământul de masă”, a mai declarat prof. Mariana Străchinescu.

 

Înscrieri în etapa a II-a, din aprilie

Despre etapa a doua de înscriere în învăţământul primar părinţii trebuie să ştie că în perioada 2-8 aprilie pot depunecererea-tip la secretariatul unităţii de învăţământ.

Sunt vizaţi copiii care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţământ în etapa anterioară, care nu au participat la prima etapă sau care au fost înscrişi la o unitate care nu era şcoala de circumscripţie, dar nu au prins loc. Procesarea, la nivelul unităţii de învăţământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi, în limita locurilor disponibile, este prevăzută între 8 şi 10 aprilie.

Pe 11 aprilie se vor afişa listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.
„La finalul clasei pregătitoare elevii vor da un test aptitudinal în urma căruia vor alege specializarea muzică sau arte plastice. În cazul în care elevii nu au aptitudini artistice, vor fi îndrumaţi către şcoli de masă”, a mai completat înv. Străchinescu. Aceasta a mai completat că la liceul de artă sucevean „cheia cultivării copiilor talentaţi este respectul – respectul pentru unicitatea lor, pentru opinii şi idei, respect pentru visurile lor. Copiii talentaţi au nevoie să resimtă că unicitatea lor este apreciată şi susţinută”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noutăţi pentru elevii care se înscriu la clasa pregătitoare la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.
 Vizualizări articol: 1573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Noutăţi pentru elevii care se înscriu la clasa pregătitoare la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei