Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 68 (7069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„În parcuri şi pe alei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Încruntat şi...fără viaţă”

„<Bukoviener Nachrichten> aduce ştirea că o vacă a lui Littmann Sand din Vama să fi făcut pagubă în grădina lui Nistor Ursu, care a şi luat vaca zălog. Mergând Sand împreună cu fată-sa la Ursu pentru a scoate vaca, femeea acestuia, Iftinca, a luat un par cu care i’a sfărâmat lui Sand capul. Sand a picat încruntat şi fără viaţă jos. Însă Iftinca n’a fost mulţumită cu atâta, ci a mai strigat cătră Ioan Strachmucki, drăguţul ei: <Dracul încă nu l’a luat pe Ovrei, dă-i şi tu una!>. Strachmucki i’a dat şi el lui Sand cu parul în cap. Sand a murit Luni în urma loviturilor primite. Făptuitorii au fost predaţi judecătoriei din Câmpulung”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 24, Cernăuţi, Duminecă 21 iunie 1891.

 

„Să bem sau să nu bem?”

„Suferiţi şi dvs. de căldură? Am auzit foarte multă lume spunând că pe vreme de căldură cea mai mare greşeală este să bei multă apă sau, în fine, orice alt lichid. Lucrul nu este atât de exact şi iată de ce: corpul reacţionează faţă de căldură tocmai prin transpiraţie abundentă. Transpiraţia provoacă prin evaporare o senzaţie de răcoare. Ori suprimând lichidul este de la sine înţeles că va fi cu atât mai greu pentru oricine să suporte căldura. Prin aceasta nu se cheamă însă că recomandăm băuturile extrem de reci mai ales când sunteţi foarte încălziţi...Băutura suficientă în timpul căldurii - bineînţeles nu ne referim la alcool - are şi calitatea de a curăţa sângele. Apa este cel mai ieftin şi mai eficace epurator al sângelui”.

 „Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4840, 30 Iunie 1936.

 

„În parcuri şi pe alei”

Există în Suceava o alee minunată, aceea care duce la stadion. De-a lungul ei se înşiră tei bătrîni, cu ramuri stufoase, care te îndeamnă să te odihneşti la umbra lor. Dar nu-ţi poţi permite acest lucru pentru că nu sunt bănci. Din această cauză, zilnic în faţa tribunalului stau tolăniţi pe iarbă o mulţime de oameni creînd un aspect necivilizat. Pe aici nu se poate circula în siguranţă pentru că, în loc să meargă pe şosea, mulţi cetăţeni circulă cu bicicletele pe alee. Credem că comitetul executiv orăşenesc şi organele de miliţie sînt în măsură să pună la punct şi aceste probleme”.

“Zori Noi”, Anul XI, Nr. 2979, 25 Iunie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „În parcuri şi pe alei”.
 Vizualizări articol: 1172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„În parcuri şi pe alei”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei