Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 64 (7065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pregătiri

În judeţul Suceava vor fi 560 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a început pregătirile pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, din data de 26 mai 2019. Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că bugetul alocat pentru organizarea alegerilor europarlamentare la nivelul judeţului Suceava este de 3,963 milioane de lei.

Mirela Adomnicăi a precizat că la Prefectura Suceava a avut loc prima instruire cu primarii şi secretarii localităţilor din judeţul Suceava cu privire la responsabilităţile acestora în organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare.

Instruirea a fost organizată cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente Suceava, la şedinţa de instruire fiind prezent reprezentantul acesteia, Ovidiu Butnariu. 

În cadrul întâlnirii, prefectul i-a informat pe reprezentanţii primăriilor din judeţ cu privire la măsurile tehnice principale care trebuie duse la îndeplinire, obligaţii legale ce le revin pentru amenajarea secţiilor de votare şi activităţile concrete pe care trebuie să le desfăşoare pentru buna desfăşurare a alegerilor europarlamentare. 

Adomnicăi s-a referit la principalele noutăţi legislative privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor din 26 mai 2019, printre care prezenţa informaticianului în secţiile de votare. Mirela Adomnicăi a precizat că în judeţ vor fi amenajate 560 de secţii de votare, cu două în plus faţă de ultimul scrutin organizat la Referendumul din 6-7 octombrie 2018, şi a menţionat că în toate sunt îndeplinite condiţiile pentru buna  desfăşurare a alegerilor europarlamentare.

La instruirea cu primarii, reprezentantul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, col. Mihai Dascălu, a făcut precizări despre măsurile de prevenire şi combatere a fraudelor electorale, prin asigurarea securităţii cibernetice şi a protecţiei datelor cu caracter personal prelucrate în context electoral.

El a arătat că potrivit noilor reglementări, numărătoarea votului va fi înregistrată neîntrerupt audio-video, iar procesele-verbale din fiecare secţie de votare pentru consemnarea rezultatelor voturilor vor fi fotografiate şi trimise către Biroul Electoral Central de către operatorii de calculator din fiecare secţie de votare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţul Suceava vor fi 560 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare.
 Vizualizări articol: 1413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În judeţul Suceava vor fi 560 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei