Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 64 (7065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii Teritoriale Integrate

Finanţare pentru proiectele Asociaţiei “Moldova se dezvoltă”, solicitată de primarul Ion Lungu în discuţiile cu candidatul PPE la şefia Comisiei Europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Proiectele care vor fi realizate de nou înfiinţata Asociaţie “Moldova se dezvoltă”, a primarilor de oraşe din această regiune a ţării, ar putea beneficia de fonduri europene prin intermediul unui nou instrument de finanţare, care intră în vigoare în perioada 2021-2027.

Posibilitatea ca oraşele care fac parte din Asociaţia “Moldova se dezvoltă” să beneficieze de această oportunitate a fost discutată de către primarul Sucevei, Ion Lungu, unul dintre fondatorii acesteia, cu candidatul popularilor europeni la şefia Comisiei Europene, Manfred Weber, cu şanse foarte mari de a prelua această funcţie de rang înalt.

Întâlnirea cu Manfred Weber a avut loc sâmbătă dimineaţă, înaintea Summitului liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, desfăşurat la Bucureşti.

“Sperăm ca în noul exerciţiu financiar, 2021-2027, să putem promova proiecte pe noul instrument de finanţare al Uniunii Europene - INVESTIŢII TERITORIALE INTEGRATE (ITI), să putem depune acest tip de proiecte pe Asociaţia <Moldova se dezvoltă>. În urma discuţiilor, am convenit cu europarlamentarul Siegfried Mureşan să înaintăm o solicitare scrisă în acest sens. Vom insista şi la Guvernul României şi la Bruxelles, să putem promova aceste proiecte de dezvoltare integrată a zonei noastre”, a declarat edilul sucevean, în urma întrunirilor avute la Bucureşti.

Asociaţia „Moldova se dezvoltă” a apărut la iniţiativa primarilor din Suceava, Iaşi, Botoşani, Piatra Neamţ, Roman, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, care, pe 17 decembrie, au semnat acordul de asociere la Suceava, urmat apoi de etapele necesare pentru constituire şi funcţionare, astfel încât ulterior să fie primiţi noi membri şi să fie întocmite proiecte concrete de dezvoltare a oraşelor din această regiune istorică a României, pentru a reduce din decalajul existent faţă de alte regiuni ale ţării, dar şi pentru rezolvarea unor probleme locale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţare pentru proiectele Asociaţiei “Moldova se dezvoltă”, solicitată de primarul Ion Lungu în discuţiile cu candidatul PPE la şefia Comisiei Europene.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Finanţare pentru proiectele Asociaţiei “Moldova se dezvoltă”, solicitată de primarul Ion Lungu în discuţiile cu candidatul PPE la şefia Comisiei Europene3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei