Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 64 (7065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Strategii

Proiecte pentru dezvoltarea şi promovarea învăţământului profesional dual, la Colegiul de Industrie Alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (CTIA) Suceava s-a derulat evenimentul de promovare a învăţământului profesional dual ”Rolul pieţei muncii şi al agenţilor economici parteneri în viaţa şcolii”.

Evenimentul este parte a proiectul „Săptămâna Meseriilor” (11-15 martie) şi a facilitat o serie de discuţii cu agenţii economici locali, parteneri în dezvoltarea învăţământului profesional dual, fiind abordate atât punctele forte ale parteneriatului, cât şi punctele mai slabe ale organizării acestei forme de învăţământ.

”Evenimentul a avut ca obiectiv informarea agenţilor economici parteneri asupra pregătirii profesionale prin învăţământ profesional dual, dar şi stabilirea CDL-urilor (Curriculumul în dezvoltare locală) pentru anul şcolar 219-2020”, au informat reprezentanţii colegiului.

La eveniment au participat 12 reprezentanţi ai agenţilor economici parteneri, care colaborează cu instituţia şcolară în vederea efectuării pregătirii practice de specialitate în domeniile Industrie alimentară, Mecanică, Turism şi alimentaţie.

Este vorba despre reprezentanţi ai firmelor: Hotel Zamca, Mer Dum, Facos, Rast Pub, Bermas, Gamar Construct, Restaco, Darex Auto, Auto Schum, Revlaco Motors, Eurocars, Adria, Motor Center.

 

Planuri şi sugestii

După cuvântul de deschidere, directoarea adjunctă a colegiului, Maria Reuţ, a supus atenţiei participanţilor o prezentare a şcolii şi a rezultatelor obţinute de către elevii acesteia.

Materialul de prezentare şi promovare a învăţământului profesional dual a fost susţinut de directoarea Tatiana Hladiuc, care a făcut referire la câteva elemente de interes pentru agenţii economici: istoricul învăţământului profesional dual în municipiul Suceava, elementele contractului de colaborare şi particularităţi ale colaborării cu agenţii economici, facilităţi fiscale acordate agenţilor economici care susţin învăţământul profesional dual, oferta curriculară şi cifra de şcolarizare a CTIA pentru anul şcolar 2019/2020 (liceu şi şcoală profesională), viitoare posibile calificări de nivel 3 care pot fi organizate la solicitarea agenţilor economici etc.

„În cadrul întâlnirii s-au purtat discuţii referitoare la curriculumul în dezvoltare locală ca expresie a nevoii de formare exprimate de agenţii economici parteneri, în vederea elaborării CDL-urilor pe domenii şi calificări, pentru anul şcolar 2019/2020. Au fost aplicate, de asemenea, chestionare pentru identificarea gradului de satisfacţie a operatorilor economici în legătură cu parteneriatul încheiat, pentru monitorizarea inserţiei absolvenţilor în cadrul firmelor colaboratoare şi pentru identificarea situaţiei locurilor de muncă ce vor putea fi ocupate de absolvenţii CTIA – liceu şi şcoală profesională  în perioada următoare”, au arătat reprezentanţii şcolii.

Reprezentanţii agenţilor economici au luat cuvântul făcând referire la unele probleme specifice şi oferind o serie de recomandări: promovarea învăţământului dual în echipe compuse din reprezentanţi ai şcolii şi ai agenţilor economici, identificarea unor posibilităţi de selecţie pe criterii obiective a candidaţilor la admiterea în şcoala profesională, solicitări de formare pentru diverse meserii, identificarea unor posibilităţi de asociere a agenţilor economici în structuri profesionale pentru susţinerea învăţământului dual şi integrarea eficientă a absolvenţilor pe piaţa muncii locală etc.

 

Ziua Porţilor Deschise

Vineri, 15 martie, Colegiul de Industrie Alimentară a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, acţiune ce a urmărit promovarea în rândul viitorilor absolvenţi ai clasei a VIII-a a ofertei şcolii. Oaspeţii au fost elevi ai Şcolii Gimnaziale „Simion Florea Marian” din Ilişeşti.

”În cadrul acestei vizite, elevii au vizitat atelierul de patiserie, cabinetul de mecatronică şi cabinetul de conducere auto, unde au experimentat lucrul cu simulatorul auto”, au transmis reprezentanţii unităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte pentru dezvoltarea şi promovarea învăţământului profesional dual, la Colegiul de Industrie Alimentară.
 Vizualizări articol: 1485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Proiecte pentru dezvoltarea şi promovarea învăţământului profesional dual, la Colegiul de Industrie Alimentară4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei