Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 30 (7031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliția de Frontieră

Țigări de contrabandă de aproape 60.000 de euro, capturate la Ulma și la Mănăstioara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de frontieră suceveni au interceptat două transporturi importante de țigări de contrabandă, acțiune în urma căreia au reținut 23.000 de pachete de țigări și un microbuz.

Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, duminica trecută, în jurul orei 22.00, un echipaj format din lucrători de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Suceava și de la Sectorul Brodina a observat pe raza localității Ulma un grup de persoane care se deplasau de la graniță spre interiorul țării, cu mai multe colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea suspecților efectuând somațiile legale prin voce, și pentru că aceștia nu s-au supus, a fost executat un foc de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale. Însă nici de această dată fugarii nu s-au supus somațiilor, ci au abandonat coletele și s-au deplasat spre localitatea Ulma. În apropiere, oamenii legii au descoperit nouă colete cu țigări care au fost transportate la sediul STPF Suceava, unde în urma inventarierii au fost înregistrate 14.977 de pachete de ţigări de proveniență ucraineană. Țigările, în valoare de 175.231 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.

Comisarul-șef Poroch-Serițan a mai arătat că după aproximativ șase ore de la captura de la Ulma și o patrulă de la Sectorul Siret a fost angrenată într-o acțiune de combatere a contrabandei cu țigări. Mai precis, polițiștii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii din dotare câteva persoane care transportau peste frontiera de stat, din Ucraina în România, colete voluminoase. Imediat un echipaj mobil s-a deplasat pentru reținerea persoanelor suspecte, însă acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit un microbuz marca Mercedes înmatriculat în Ucraina, care fusese abandonat, și câteva colete cu 8.000 de pachete cu țigări. Autovehiculul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar țigările în valoare de 93.600 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țigări de contrabandă de aproape 60.000 de euro, capturate la Ulma și la Mănăstioara.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Țigări de contrabandă de aproape 60.000 de euro, capturate la Ulma și la Mănăstioara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei