Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 30 (7031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV, pe locul 12 la nivel naţional în cadrul Webometrics Ranking of World Universities 2019

Miercuri, 6 Februarie 2019 (14:48:08)

Ediţia din ianuarie 2019 a clasamentului mondial Webometrics Ranking of World Universities plasează Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava pe locul 12 între cele 103 universităţi şi instituţii de învăţământ superior din România şi pe locul 136 între universităţile şi instituţiile de învăţământ superior din Europa Centrală şi de Est. La nivelul întregii Europe, ca urmare a analizei celor 5.890 de universităţi, USV ocupă poziţia 782.

Webometrics Ranking of World Universities este o iniţiativă a laboratorului Cybermetrics, un laborator de cercetare aparţinând Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), cel mai mare organism public de cercetare din Spania, şi acoperă peste 27.000 de instituţii de învăţământ superior din întreaga lume. Obiectivul urmărit este acela de a cuantifica nivelul de vizibilitate în spaţiul virtual a producţiei ştiinţifice a universităţilor şi calitatea (impactul) cercetării la nivel global. Sunt analizaţi indicatori precum prezenţa şi vizibilitatea în spaţiul web, transparenţa, prin calcularea numărului de citări, dar şi excelenţa, măsurată prin numărul de lucrări ştiinţifice situate în primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 26 de discipline. Ediţia din ianuarie a clasamentului este construită pe baza indicatorilor sintetizaţi în această lună, scopul fiind acela de a-i actualiza datele constant, menţinând acurateţea analizei.

„Această plasare onorantă a USV în topul celor mai performante universităţi la nivel internaţional confirmă progresul semnificativ înregistrat de USV în ultimul deceniu, reflectat şi în evaluările realizate recent de alte organisme internaţionale specializate în clasificarea instituţiilor de învăţământ superior, precum QS University Rankings (USV ocupând poziţia 142 în topul universităţilor din Europa de Est şi Asia Centrală şi poziţia 10 în Topul universităţilor din România), SCImago Institutional Ranking (USV ocupând poziţia 98 în clasamentul realizat pentru Estul Europei şi poziţia 13 în clasamentul universităţilor din România) sau uniRank University Ranking (USV ocupând poziţia 14 din 80 de universităţi româneşti prezente în top). Merită subliniat faptul că aceste poziţionări constante între primele 15 universităţi din România au loc în condiţiile în care finanţarea instituţională a USV s-a aflat pe locul 24 între universităţile româneşti, cu mai puţin de 1,5% din totalul finanţării instituţionale universitare din România, conform ultimului raport publicat de Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior”, au precizat reprezentanţii USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV, pe locul 12 la nivel naţional în cadrul Webometrics Ranking of World Universities 2019.
 Vizualizări articol: 1784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USV, pe locul 12 la nivel naţional în cadrul Webometrics Ranking of World Universities 20190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei