Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 30 (7031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Evul mediu

O stradă din Sfântu Ilie, coşmarul a peste 40 de familii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Strada Rulmentului din satul Sfântu Ilie s-a transformat de ani buni într-un adevărat coşmar nu doar pentru oamenii care au locuinţe în zonă, ci şi pentru părinţii care îşi aduc şi îşi iau copiii de la cele două grădiniţe care funcţionează. Strada Rulmentului începe din laterala Lidl, de pe teritoriul municipiului Suceava, iar mai apoi intră în comuna Şcheia, satul Sfântu Ilie.

Deşi are o lungime de circa 1,6 kilometri, strada Rulmentului arată ca după bombardament, iar acesta nu este singurul impediment pentru şoferii şi pietonii care trec pe acolo. Mai multe autovehicule au fost efectiv abandonate de proprietari pe marginea străzii şi afectează atât circulaţia auto, cât şi cea pietonală.

Locuitorii din zonă au înaintat numeroase plângeri la Primăria Şcheia, dar până acum nu au primit nici un răspuns, iar strada nu doar că a rămas la fel, dar după lunile de iarnă scurse până acum a devenit şi mai impracticabilă.

„Vă rugăm să luați urgent măsuri pentru repararea drumului unde se află domiciliile noastre, acesta aflându-se într-o stare deplorabilă, măcinat, cu sute de gropi, aproape imposibil de utilizat, creându-ne un disconfort accentuat atât la deplasarea cu autoturismul, cât și pe jos. Am mai depus și alte sesizări scrise și verbale în acest sens, ignorate până în prezent, aceasta fiind ultima, urmând ca în lipsa luării unor măsuri să antamăm o acțiune în justiție prin care autoritățile locale să fie obligate la repararea drumului, urmând să solicităm instanței de judecată și acordarea unor daune, precum și executarea hotărârii judecătorești ce o vom obține, sub sancțiunea achitării unei amenzi de 20%  din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, potrivit art. 24 al. 3 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ”, au scris oamenii în adresa trimisă şi înregistrată la Primăria Şcheia în urmă cu câteva zile.

 

Mesaj ironic pe garduri: „Vă mulţumim că ne votaţi şi vă plătiţi la timp impozitele!!!"

Protestul oamenilor se manifestă şi în alte moduri. Pe garduri au fost amplasate anunţuri ironice, de genul „Acest drum se află în administrarea Consiliului Local Şcheia. Ne cerem scuze pentru calitatea lui şi pentru lipsa investiţiilor în zonă. Vă mulţumim că ne votaţi şi vă plătiţi la timp impozitele!!!”.

Oamenii consideră că este vorba de rea-voinţă din partea Primăriei Şcheia şi spun că dacă nu se vor lua măsuri urgente se vor adresa instanţelor de judecată.

„Pasivitatea autorităţilor locale ne cauzează nouă, cetățenilor, un important prejudiciu, expunându-ne la o povară nejustificată, nedreaptă şi exorbitantă, fiind privaţi de beneficiul unui drum utilizabil pentru a ne deplasa la domiciliile noastre, iar autoritatea executivă - Primarul, și autoritatea deliberativă - Consiliul Local, ca titulari ai obligaţiei de întreţinere a drumului, au obligaţia de a executa de bună voie astfel de lucrări, în caz contrar urmând a fi obligați la efectuarea lor. Considerăm că prin refuzul repetat şi constant al autorităților de a se conforma diverselor cereri şi sesizări acestea încalcă flagrant ordinea publică și dreptul cetățenilor la o bună administrare a problemelor de interes public, cauzându-ne grave prejudicii, fiind forțati să ne deplasăm pe un drum aproape impracticabil, mai ales după această iarnă, distrugându-ne autoturismele și blocând traficul datorită deplasării cu viteză redusă”, se mai arată în petiţia nemulţumiţilor de pe strada Rulmentului.

 

Primarul din Şcheia speră ca drumul să poată fi reabilitat în acest an

Contactat telefonic, primarul din Şcheia, Vasile Andriciuc, a declarat că este la curent cu problemele reclamate de locuitorii de pe strada Rulmentului.

„Pentru anul 2019 avem în lucru mai multe proiecte şi apoi vom vedea ce bani rămân la buget pentru a reface şi această stradă. În primăvară, după ce se va topi zăpada, vom merge la faţa locului pentru a întocmi un proiect, pentru că trebuie ţinut cont de mai multe aspecte, inclusiv cele legate de scurgerea apei pluviale. Drumul are în total circa 1,6 km, din care aproape jumătate a fost betonat în urmă cu mai bine de 15 ani. Noi avem în plan să turnăm covor asfaltic şi sper ca anul acesta să putem demara lucrările”, a arătat Vasile Andriciuc.

Legat de autovehiculele abandonate, primarul din Şcheia a precizat că s-a interesat despre persoanele care le deţin şi cel mai probabil va dispune ridicarea acestora, în conformitate cu prevederile legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O stradă din Sfântu Ilie, coşmarul a peste 40 de familii.
 Vizualizări articol: 4338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O stradă din Sfântu Ilie, coşmarul a peste 40 de familii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei