Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 277 (6987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deznodământ tragic

Tatăl profesorului de sport Lazăr Tipa a murit după mai bine de două săptămâni de spitalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deznodământ tragic în cazul tatălui lui Lazăr Tipa, fost multiplu campion naţional la lupte greco-romane şi medaliat balcanic şi internaţional la lupte. După mai bine de două săptămâni de spitalizare, Nicolai Tipa, de 82 de ani, şi-a găsit sfârşitul. Octogenarul a decedat săptămâna trecută, iar rezultatele preliminare ale autopsiei au arătat că sfârşitul a venit pe fondul traumatismelor pe care le-a căpătat după ce a fost bătut chiar de propriul fiu, nimeni altul decât unul dintre profesorii de sport de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

În urma acestor concluzii medico-legale, dosarul în care se derulau cercetări pentru comiterea infracţiunii de „loviri şi alte violenţe” va ajunge pe masa unui procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi cel mai probabil se vor demara verificări pentru comiterea infracţiunii de „lovituri cauzatoare de moarte”.

Octogenarul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava în ziua de luni, 19 noiembrie, cu un traumatism cranio-cerebral prin agresiune, cu pierderea cunoştinţei, contuzie de piramidă nazală şi contuzie abdominală, fiind internat pe secţia de Chirurgie-ATI.

 

Ce au constatat poliţiştii ajunşi la faţa locului

Agresiunea a fost reclamată la Poliţia municipiului Suceava luni, în jurul orei 16.00. O femeie a sesizat prin 112 că un bărbat face scandal la domiciliu, la un bloc de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava. Poliţiştii i-au găsit în apartament pe Lazăr Tipa, în vârstă de 60 de ani, şi pe tatăl său, Nicolai Tipa, în vârstă de 82 de ani. Ultimul avea mai multe leziuni, iar la faţa locului a fost solicitată o ambulanţă.

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a explicat ce au constatat poliţiştii ajunşi la faţa locului: „Poliţiştii au constatat, din primele cercetări, că bărbatul în vârstă de 60 de ani locuieşte împreună cu tatăl său, în vârstă de 82 de ani, în incinta aceleiaşi locuinţe. Pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 60 de ani i-a aplicat tatălui său mai multe lovituri cu palmele, creându-i leziuni fizice. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală privind infracţiunea de violenţă în familie, punându-i în vedere victimei posibilitatea solicitării unui ordin de protecţie”.

 

Probleme de comportament şi de limbaj şi la şcoală

Căutat de reporteri la unitatea de învăţământ la care predă educaţia fizică, Lazăr Tipa nu a dorit să ofere prea multe detalii despre incidentul dintre el şi tatăl său.

„Nu am la ce răspunde, el (n.r. - tatăl său) trebuie să-şi revizuiască comportamentul lui ca om şi atât am de spus... eu nu l-am lovit, el m-a lovit”, a spus Lazăr Tipa. Profesorul de sport părea să aibă şi el o leziune la nivelul feţei.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a avut mai multe probleme de comportament şi la şcoală. Profesorul Corneliu Romaşcu, directorul Colegiului Economic "Dimitrie Cantemir" Suceava, a declarat: „Ca profesor de educaţie fizică în general este preocupat de ore, din păcate au apărut pe parcursul activităţii, în anii trecuţi, şi abateri disciplinare, motiv pentru care a primit şi sancţiune disciplinară şi i s-a diminuat calificativul. S-a discutat cu el foarte mult, am primit promisiuni din partea lui, o perioadă s-a ţinut de cuvânt, după care iarăşi mai greşea şi tot aşa. Au fost multe reclamaţii din partea elevilor şi a colegilor pentru comportament şi atitudine”.

Directorul a explicat că la nivelul şcolii a fost vorba de probleme de comportament şi de limbaj, mai ales faţă de eleve care aveau scutire de la ora de educaţie fizică.

Lazăr Tipa este cetăţean de onoare al comunei Todireşti şi a fost propus şi pentru titlul de cetăţean de onoare al municipiului Suceava, însă această solicitare a fost  respinsă în vara acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tatăl profesorului de sport Lazăr Tipa a murit după mai bine de două săptămâni de spitalizare.
 Vizualizări articol: 5756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tatăl profesorului de sport Lazăr Tipa a murit după mai bine de două săptămâni de spitalizare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei