Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 277 (6987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Sancţiune

Firmă din Suceava amendată cu 2.000 de lei pentru depozitare de moloz şi cărămizi în pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima sancţiune pentru încălcarea Hotărârii Consiliului Local Suceava referitoare la colectarea selectivă a deşeurilor a fost primită de o firmă de construcţii din municipiul Suceava, care a aruncat resturi de materiale de construcţii în pubelele destinate gunoiului menajer şi deşeurilor reciclabile. Poliţia Locală Suceava, prin Biroul de Protecţia Mediului, a amendat, săptămâna trecută, cu 2.000 de lei, firma de construcţii, după ce angajaţii au fost surprinşi depozitând resturi de materiale de construcţii, moloz şi cărămizi în pubelele de gunoi amplasate pe str. Tipografiei nr. 1, potrivit procesului-verbal de constatare. Conform HCL 300/2018, amenda este de la 1.500 la 2.500 de lei.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat că între firma de construcţii şi cea beneficiară a lucrărilor există un contract prin care prima se obligă să depoziteze deşeurile conform reglementărilor privind colectarea selectivă, dar acest lucru nu a fost respectat de constructor.

„Din nefericire aşa înţeleg unii, în cazul de faţă o persoană juridică, să depoziteze deşeurile rezultate din construcţii/amenajări. Am fost personal la faţa locului şi vă informez că promptitudinea colegilor mei de la Direcţia Ecologizare şi Poliţia Locală a dus la identificarea societăţii şi la sancţionarea acesteia cu 2.000 de lei. Sper ca astfel de exemple să fie tot mai rare în perioada următoare şi colectarea selectivă/depozitarea conformă a deşeurilor să fie o prioritate pentru noi toţi”, a afirmat Harşovschi, care a postat cazul şi pe pagina sa de Facebook.

 

Tomberonul galben este pentru materiale reciclabile, cel negru este pentru gunoi menajer

Totodată, el a reamintit că în municipiul Suceava a fost instituită obligativitatea colectării selective a deşeurilor, sucevenii fiind informaţi printr-o campanie de informare de anvergură despre modul în care se face colectarea selectivă.

În scările de bloc sunt lipite autocolante cu toate informaţiile necesare, iar în perioada următoare locuitorii oraşului vor primi în plic acasă o scrisoare şi un ghid privind colectarea selectivă.

Astfel, tomberonul galben este destinat deşeurilor reciclabile - hârtie, carton, plastic, metal etc., iar tomberonul negru este pentru deşeuri menajere (resturi de produse alimentare).

„Va fi o perioadă în care fiecare dintre noi trebuie să conştientizăm importanţa colectării selective. După finalizarea campaniei, sperăm să obţinem rezultate în număr cât mai mare şi măsuri coercitive cât mai puţine. Maşinile de gunoi sunt deja inscripţionate special şi vă asigur că vor ridica separat deşeurile reciclabile, după perioada de tranziţie”, a mai spus viceprimarul Harşovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmă din Suceava amendată cu 2.000 de lei pentru depozitare de moloz şi cărămizi în pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor.
 Vizualizări articol: 2169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmă din Suceava amendată cu 2.000 de lei pentru depozitare de moloz şi cărămizi în pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei