Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 277 (6987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Vieţi curmate

Impact nimicitor: un Ford Focus a intrat sub un tir, iar cinci tineri cu vârste între 17 şi 21 de ani au murit pe loc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tragedie fără margini pentru cinci familii din Bogdăneşti şi Râşca, după ce maşina cu care cei cinci prieteni circulau a intrat sub un tir şi s-a făcut praf. Din nefericire, în urma accidentului cumplit care s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.30, pe drumul european 85, în localitatea Vadu Moldovei, nici unul dintre cei cinci prieteni nu a supravieţuit.

Iustian Acatrinei, de 17 ani, Gabriel Bîrgăoanu, de 17 ani, Ionuţ Chirivici, de 17 ani, toţi din Bogdăneşti, şi Ion Moaleş, de 19 ani, din Râşca, au răspuns chemării prietenului lor Clement Narcis Bogdănescu, de 21 de ani, din Râşca. Întors vineri din Anglia pentru a susţine acasă un examen la şcoala de şoferi, tânărul de 21 de ani şi-a invitat prietenii la film, la Suceava. Au plecat cu toţii cu un autoturism marca Ford Focus, fără a şti că drumul spre casă va fi ultimul din viaţa lor.

La întoarcere s-au oprit la o discotecă la Vadu Moldovei, aşa cum i-a spus Gabriel Bîrgăoanu mamei sale în ultima discuţie pe care au avut-o, cu aproximativ două ore înainte de tragedie. După ce au terminat petrecerea, cei cinci tineri au plecat spre casele lor, numai că nu au ajuns prea departe, ci şi-au găsit sfârşitul sub un tir înmatriculat în Turcia care mergea dinspre Fălticeni spre Moţca.

Chemaţi la faţa locului, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au privit neputincioşi la peisajul macabru.

„La faţa locului, în autoturism, am identificat cinci persoane încarcerate şi, din nefericire, toate erau decedate”, a arătat sublocotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Oamenii din Vadu Moldovei spun că totul a fost foarte rapid şi că bubuitura din momentul impactului a fost una foarte puternică, iar locul cu pricina este unul în care se petrec frecvent accidente de circulaţie.

„Eram în casă şi s-a auzit o bubuitură, ca şi cum ar fi o explozie la o butelie, iar aici se petrec permanent accidente, şi acum vreo două săptămâni s-a izbit în gard o maşină”, a arătat Dorel Gorovei, unul dintre localnici.

Sătenii cred că accidentul a fost favorizat de mai multe elemente şi pun tragedia nu doar pe seama faptului că în seara fatidică era ceaţă.

„Probabil că au avut un pic de viteză, au intrat în derapaj, şi de aici s-a produs tragedia”, a opinat Sandu Ciugolea.

 

Cinci familii îndurerate pentru copiii care au plecat mult prea devreme

Pentru părinţi, vestea morţii celor cinci băieţi a căzut ca o lovitură de ciocan. Domiţean Acatrinei, tatăl lui Iustian Acatrinei, spune că a avut o presimţire că se va întâmpla ceva rău. „Am sunat, nu mi-a răspuns şi mi-am dat seama că ceva nu e în regulă, că întotdeauna îmi răspundea şi îmi spunea unde este”, a spus Domiţean Acatrinei. Şi gândurile sale negre aveau să se transforme într-un adevărat coşmar.

Din păcate, tragedia s-a extins ca o molimă şi la alte case. Mihaela Bîrgăoanu a mărturisit că a vorbit ultima dată cu Gabriel, fiul ei în vârstă de 17 ani, după miezul nopţii, când acesta i-a dat asigurări că va ajunge acasă în scurt timp. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, femeia i-a trimis mai multe mesaje şi l-a sunat, dar totul a fost în van. Duminică dimineaţă a aflat şi de ce telefonul fiului ei era închis, o veste care i-a fost adusă chiar la poarta casei: „Şi la ora 5 şi jumătate a venit poliţia...”

Tot la 5.30 a fost anunţat de marele necaz care s-a abătut asupra familiei sale şi Constantin Roşu, tatăl lui Ion Moaleş. În vârstă de numai 19 ani, acesta terminase cursurile de silvicultură şi avea în faţă tot viitorul. Totul s-a năruit în câteva secunde, iar în urma sa au rămas doar lacrimi şi suspine.

„Uite, Dumnezeu l-a luat, ce să-i facem”, a lăcrimat Constantin Roşu.

Singurul părinte care a avut puterea să vină la Vadu Moldovei, la locul tragediei, a fost Constantin Bogdănescu, tatăl şoferului din maşina-sicriu, Clement Narcis Bogdănescu. „A plecat cu băieţii la un suc şi uite ce s-a întâmplat”, au fost cuvintele pline de durere ale lui Constantin Bogdănescu.

 

Traficul rutier în zonă a fost blocat mai bine de două ore pe E85

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje ale ISU Suceava, dar şi ale poliţiei. Au acţionat modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Fălticeni, cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, dar şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Mai trebuie spus că timp de mai bine de două ore, până la ora 5.00, circulația pe drumul E85 a fost oprită, fiind reluată abia după ce reprezentanţii ISU Suceava au îndepărtat de pe carosabil resturile rezultate din accident. Resturile maşinii marca Ford Focus în care şi-au găsit sfârşitul cei cinci tineri se aflau şi ieri la Vadu Moldovei şi prezentau un peisaj greu de suportat.

Deocamdată, nu a fost stabilită cu exactitate cauza tragediei, dar din primele verificări se pare că şoferul de pe autoturismul mic a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, unde a ajuns sub tirul care venea din sens opus. Cert este că ancheta este în plină derulare şi urmează să fie stabilite cu precizie circumstanţele nenorocirii, precum şi dacă şoferul Clement Narcis Bogdănescu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru şoferul turc de pe tir s-a stabilit deja că acesta nu consumase băuturi alcoolice, el fiind testat atât cu aparatul etilotest, dar şi prin probele de sânge care i-au fost recoltate la spital.

 

Anul trecut cinci tineri s-au făcut scrum într-o maşină scăpată de sub control, la Ilişeşti

Teribilul accident de sâmbătă noapte vine la numai un an şi ceva după cel petrecut la Ilişeşti, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2017. Atunci, un bolid marca Audi, care circula cu circa 180 km/h, s-a răsturnat şi apoi a luat foc, iar toate cele cinci persoane din maşină au ars ca nişte torţe. Şi-au pierdut viaţa atunci fraţii Beniamin Marian Paraliuc şi Emanuel Darius Paraliuc, primul de 15 ani, iar al doilea de 19 ani, şoferul Ciprian Năsăudeanu, de 26 de ani, toţi din Gura Humorului, şi Andrei Prelucă, de 19 ani, din Capu Câmpului, precum şi Simona Lazarovici, o adolescentă în vârstă de doar 16 ani, de loc din Hreaţca – Vultureşti. Cu toţii se întorceau din Suceava spre Gura Humorului, după ce au petrecut de Halloween într-un club din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impact nimicitor: un Ford Focus a intrat sub un tir, iar cinci tineri cu vârste între 17 şi 21 de ani au murit pe loc.
 Vizualizări articol: 5346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Impact nimicitor: un Ford Focus a intrat sub un tir, iar cinci tineri cu vârste între 17 şi 21 de ani au murit pe loc3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei