Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 277 (6987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activităţi

Zeci de elevi au participat la lecţiile de istorie organizate la Cetatea de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii clasei a IV-a D de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, coordonaţi de prof. Dorina Dulceac, au desfăşurat prima oră de istorie din clasa a IV-a la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava, continuând călătoria prin istorie cu o vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei, sursă de mare interes pentru a cunoaşte aspecte legate de istoria medievală a Moldovei. Elevii clasei a IV-a D şi-au propus să-şi îmbogăţească cunoştinţele cu noi informaţii despre 10 cetăţi din Moldova.

Pentru două ore copiii şi câţiva părinţi au uitat de cotidian şi au intrat într-un spaţiu cald şi prietenos, într-un alt timp istoric, cu ajutorul Paulei Moroşanu, muzeograf în cadrul Serviciului Cetatea de Scaun. Într-un decor de iarnă de poveste, şcolarii au poposit cu emoţie în Casa Custodelui de la Cetate, unde au aflat aspecte despre 10 cetăţi din Moldova, au localizat în timp şi spaţiu istoric fapte şi personalităţi şi şi-au exersat abilităţile de a construi o cetate, din hârtie.

Cu entuziasm au participat la activitatea propusă de muzeografii Serviciului Cetatea de Scaun, interacţionând şi trăind momente emoţionante, aflând despre modul în care se apărau străbunii ori despre strategiile la care recurgeau doar pentru a-şi apăra neamul. Elevii şi-au adus aminte date de la orele de istorie predate de fostaînvăţătoare, cât şi unele informaţii primite la vizita precedentă la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Prof. Dorina Dulceac a spus că maniera atractivă în care au fost transmise informaţiile au impresionat micii învăţăcei, care au înţeles că trebuie să manifeste respect şi mândrie faţă de înaintaşi. Pe parcursul anului şcolar 2018-2019, elevii clasei a IV-a D vor participa şi la activităţi de educaţie muzeală din cadrul Muzeului Bucovinei, întregindu-şi cunoştinţele despre domnitori şi domniţe, ctitorii şi dregătorii, arme şi bătălii din epoca medievală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de elevi au participat la lecţiile de istorie organizate la Cetatea de Scaun.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de elevi au participat la lecţiile de istorie organizate la Cetatea de Scaun5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei