Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 277 (6987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

„O gustare sănătoasă în An Centenar”, la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuţi a găzduit, recent, acţiunea „O gustare sănătoasă în An Centenar”, activitate care se înscrie în planul de acţiune al Programului Eco-Şcoală pentru anul şcolar 2018-2019. În cuvântul de deschidere a activităţii, directorul şcolii, profesorul Petru Nicuţă, a subliniat importanţa semnificaţiei de An Centenar a Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie şi a Zilei Bucovinei - 28 Noiembrie, ca sărbători de suflet pentru fiecare român şi au fost amintite recentele activităţi, reuniunea managerială din 22 noiembrie 2018 de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” şi Gala Proiectelor educative organizată de Inspectoratul Şcolar Suceava, activităţi care au promovat implicarea şcolilor în Programul Eco-şcoală. De asemenea, a menţionat importanţa Programului Mondial Eco-şcoală pentru copii şi adulţi şi a reamintit eco-codul şcolii şi beneficiile programului pentru şcoală.

Profesorul Cornelia Hatnean a subliniat necesitatea adoptării unui comportament responsabil pentru o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă sănătos şi a precizat că elevii şi părinţii trebuie să fie atenţi la alegerea produselor pentru realizarea pacheţelului pentru şcoală, promovând produse realizate acasă în gospodăria proprie şi nu cele cumpărate din magazine.

Cu prilejul acestei activităţi, elevii şcolii au fost invitaţi să participe la realizarea unei expoziţii culinare cu degustare, cu produse realizate de către ei cu ajutorul părinţilor sau al bunicilor. La amenajarea expoziţiei cu produse culinare, elevii Comitetului Eco-şcoală au fost coordonaţi de profesorul Radu Munteanu, director adjunct al Şcolii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuţi. La rândul său, profesorul Liviu Hatnean a prezentat rolul unei alimentaţii echilibrate, bazate pe un consum responsabil de hrană, cu produse mai puţin procesate, eventual preparate acasă, bio şi ecologice, care provin de la producători locali sau de acasă.

Acţiunea a avut în program şi un moment artistic interpretat de elevii Iulia Colban, de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, Alina Ţăpar, de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, şi corul Şcolii Gimnaziale „Bogdan Vodă”. La finalul activităţii, cei prezenţi au gustat din produsele expoziţiei culinare, iar elevii din Comitetul Eco-şcoală au distribuit la clase aceste produse care au fost consumate în pauza mare. La activitate au participat elevi, părinţi, cadre didactice, sponsori, alături de profesorii coordonatori ai Programului şi conducerile şcolilor partenere de proiect, Grădiniţa cu Program Prelungit „Micul Prinţ”, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” şi Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din municipiul Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „O gustare sănătoasă în An Centenar”, la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă”.
 Vizualizări articol: 1405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„O gustare sănătoasă în An Centenar”, la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei