Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 264 (6974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezinteres

Reabilitarea termică a clădirilor cu doar 10% din costuri, refuzată de două treimi dintre asociațiile de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte mulți suceveni vor rata șansa de a beneficia de o subvenționare de 90% a costurilor de reabilitare termică a blocurilor în care locuiesc, refuzul asociațiilor de proprietari de a face parte din programul național care demarează de anul viitor fiind unul masiv.

„Din 126 de asociații, 79 ne-au răspuns direct că nu îi interesează, că cetățenii nu sunt de acord sau că au fost reabilitate blocurile. Din cele 47 de asociații la care am trimis contractele de comodat, s-au întors actele de la 21, de la celelalte 26 încă așteptăm. Până acum sunt îndeplinite condițiile pentru reabilitarea a 2884 de apartamente”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean s-a arătat dezamăgit de lipsa de implicare a celor din conducerea asociațiilor de proprietari, care ar fi trebuit să se zbată să convingă oamenii să beneficieze de această oportunitate, reabilitarea clădirilor fiind benefică tuturor.

"Este ultima șansă să putem reabilita aceste clădiri și să le pregătim pentru încă o generație. Știu că este greu cu banii, dar nu este o sumă enormă să achite 10% din costurile totale de reabilitare termică a clădirii, plus că acolo unde nu există posibilități financiare, putem interveni noi, pe bază de anchetă socială, să acoperim costurile unor familii”, a adăugat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a spus că în vreme ce de la asociații a primit refuz clar, la audiențe vin o grămadă de oameni care solicită să fie reabilitate blocurile pe fonduri de la Guvern.

Reticența unora vizavi de participarea la aceste proiecte vine din faptul că vor să știe dinainte cât îi costă lucrarea de reabilitare termică a imobilului, ceea ce nu se poate cunoaște decât după realizarea proiectului tehnic aferent fiecărui imobil în parte.

„Să dăm noi astăzi exact cifra – cât înseamnă cota de participare a fiecărui proprietar de apartament, este imposibil. Noi putem decide în Consiliul Local cât să fie cota de participare a cetățenilor și cât cea de la bugetul local, care poate fi de maxim 30%, precum și unele măsuri de intervenție, acolo unde sunt cetățeni care nu au cu ce să se achite de partea lor de contribuție”, a mai spus șeful municipalității sucevene.

Proiectul de reabilitare a apartamentelor din Suceava în baza solicitărilor primite de la asociațiile de proprietari urmează să se deruleze de anul viitor, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, 60% din costuri fiind acoperite din bugetul de stat, iar 40% de către administrațiile locale și proprietarii imobilelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reabilitarea termică a clădirilor cu doar 10% din costuri, refuzată de două treimi dintre asociațiile de proprietari.
 Vizualizări articol: 1888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reabilitarea termică a clădirilor cu doar 10% din costuri, refuzată de două treimi dintre asociațiile de proprietari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei