Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 264 (6974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În termenul de încercare

Eliberat condiţionat pentru tentativă de omor, trimis în judecată pentru că a ultragiat un polițist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Sucevița a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv la mai puțin de o lună de zile după ce a făcut un scandal monstru la Spitalul Municipal Rădăuți, îndreptându-și furia spre un polițist pentru care avea o râcă mai veche. Tiberius Gheorghe Vatamaniuc are o situaţie juridică foarte delicată deoarece este eliberat condiționat, în urma unei condamnări pentru o tentativă de omor. În noile condiții, de recidivă, în perioada de rest de pedeapsă, Tiberius Gheorghe Vatamaniuc va răspunde pentru infracțiunea de ultraj comisă asupra polițistului pe care l-ar fi amenințat în incinta spitalului din Rădăuți.

Incidentul de la Spitalul Municipal Rădăuţi s-a petrecut pe 27 octombrie, la Compartimentul de Primire Urgenţe.

În jurul orei 17.40, poliţiştii rădăuţeni au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat băut face scandal în secţia de primiri urgenţe a spitalului. Bărbatul îi ameninţase şi îi înjurase pe cei care fac parte din personalul de pază a spitalului, tulburând ordinea şi liniştea publică, după care a plecat. Surse judiciare au precizat că bărbatul venise la spital pentru o altă problemă și a devenit foarte nervos când a văzut pe holuri un poliţist pe care îl urăște. A fost momentul din care bărbatul din Suceviţa nu a mai putut fi stăpânit.

Tiberius Gheorghe Vatamaniuc a fost condamnat pentru tentativă de omor la 7 ani și 6 luni de închisoare, sentinţa rămânând definitivă în martie 2013.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 12 spre 13 august 2011, în incinta Clubului River din Rădăuţi. Conform anchetei procurorilor, Vatamaniuc a încercat să-l lovească în cap cu o sabie, cu o lamă de 68 de cm lungime, pe un tânăr din Volovăţ, acesta din urmă scăpând după ce a reuşit să pareze cu mâna lovitura. El a fost tăiat adânc în zona cotului, iar pentru îngrijiri medicale a avut nevoie de o perioadă de 56-58 de zile.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, autorul a acţionat după un conflict spontan cu victima, pe fondul consumului de alcool. A intrat cu sabia în club şi s-a îndreptat spre victimă, lovind-o fără ezitare.

Vatamaniuc a fost eliberat condiționat la jumătatea anului trecut, cu un rest de pedeapsă rămas de executat de peste 700 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eliberat condiţionat pentru tentativă de omor, trimis în judecată pentru că a ultragiat un polițist.
 Vizualizări articol: 1506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eliberat condiţionat pentru tentativă de omor, trimis în judecată pentru că a ultragiat un polițist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei