Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 264 (6974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție din Suceava va fi semaforizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție din municipiul Suceava, pe care în ultimii ani au avut loc mai multe accidente de circulație grave, unele chiar mortale, va fi semaforizată, a anunțat, ieri, în conferință de presă, primarul orașului, Ion Lungu. Primarul a afirmat că această trecere pentru pietoni este foarte bine marcată și semnalizată, dar pentru siguranța pietonilor se va lua și măsura suplimentară a semaforizării. Totodată, referindu-se la cel mai recent accident, foarte grav, petrecut aici, când maiorul Irina Airinei, în vârstă de 40 de ani, și fetița ei, în vârstă de un an și șase luni, au fost spulberate  de o mașină condusă cu viteză excesivă, Ion Lungu a declarat că nu reușește să-și explice cum tânărul șofer a putut circula cu o asemenea viteză prin centrul orașului, în miezul zilei, într-o zonă în care sunt treceri de pietoni din 150 în 150 de metri.

El a făcut apel atât la pietoni, dar mai ales la conducătorii auto să fie atenți și să respecte regulile de circulație, îndeosebi limitele de viteză și acordarea de prioritate. Primăria Suceava colaborează cu Poliția Rutieră pentru creșterea siguranței traficului rutier şi s-a decis semaforizarea unor treceri de pietoni, prima fiind cea de la Palatul de Justiție. Lungu a arătat că instalarea de semafoare suplimentare va aduce probleme în ceea ce privește fluidizarea traficului, însă esențial este să se evite să mai moară oameni în accidente rutiere. „Și noi, ca autorități locale, am cheltuit o grămadă de bani și am cumpărat acele pistoale radar pentru Poliția Rutieră şi discutăm de instalarea unor noi semafoare. Sunt dispus să facem orice pentru a evita pierderea de vieți omenești, să evităm aceste drame extraordinare. Dar și oamenii trebuie să respecte regulile de circulație. Când mergi prin oraș, la o oră de vârf, într-o zonă așa de aglomerată, să ai așa o viteză...Nu mai comentez”, a spus Lungu.

Reamintim că în cazul Irinei Airinei, care a murit, săptămâna trecută, în urma accidentului rutier de pe trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție, ea a fost proiectată, de mașina care a lovit-o, la o distanță de 40 de metri, iar fetița ei, grav rănită, la circa 20 de metri. Tânărul care conducea autoturismul a reușit să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea de pietoni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție din Suceava va fi semaforizată.
 Vizualizări articol: 3147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție din Suceava va fi semaforizată3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei