Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 264 (6974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Au spus stop!

Deputatul Ioan Balan acuză Guvernul că se împotriveşte creşterii punctului de pensie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creşterea punctului de pensie rămâne doar o himeră. Deşi s-a pus problema ca punctul de pensie să fie majorat începând cu 1 ianuarie 2019, acest lucru nu se va întâmpla. Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat indignarea vizavi de refuzul lui Liviu Dragnea şi al Olguţei Vasilescu de a opera această creştere.

„Pe de o parte, cei din conducerea Guvernului spun cu voce tare că <economia duduie>, că bugetul public e plin de bani și că România prosperă, iar, pe de altă parte, atunci când vine vorba să acopere gaura din buzunarele pensionarilor, se bâlbâie și găsesc argumente care mai de care mai stupide pentru a împiedica majorarea pensiilor. Ar fi bine ca liderii actualei majorități parlamentare să iasă public și să declare dacă au bani suficienți pentru plata pensiilor în anul următor. Spun acest lucru după ce, în urmă cu numai câteva săptămâni, Ministerul Finanțelor Publice anunța Comisia Europeană că intenționează să înghețe salariile din sistemul bugetar. Să sperăm că nu s-au gândit nici un moment să sacrifice și standardul de viață al pensionarilor”, a declarat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean mai spune că noul proiect de lege privind sistemul public de pensii depus de coaliţia PSD-ALDE seamănă mai mult cu un program de campanie, cu un afiș electoral sau chiar cu un fake news, decât cu reforma din domeniul pensiilor.

„Potrivit acestui proiect, pensiile nu cresc, așa cum ar fi normal sau așa cum așteaptă 5 milioane de pensionari, de la începutul fiecărui an, cel puțin cu nivelul creșterii prețurilor, ci abia din luna septembrie a anului următor. De asemenea, în loc ca legea nouă să elimine inechitățile pe care le-a creat vechea lege pentru cei mai mulți pensionari, proiectul PSD-ALDE le adâncește și mai mult”, a mai arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal spune că cifrele prezentate de actualul Guvern sunt unele mincinoase, iar preţurile nu au crescut doar cu 5%, aşa cum se anunţă oficial, ci chiar şi cu până la 20%.

Ioan Balan a oferit şi exemple în acest sens, arătând că prețul alimentelor de bază, al legumelor și fructelor a crescut și cu peste 15%, prețul facturilor la întreținere, curent și gaze naturale a crescut cu peste 20% în numai un an, iar prețul unor medicamente s-a dublat.

„Așadar, inflația pe care o simt pensionarii nu este de 5%, ci de peste 20%, căci cheltuielile pe care ei le fac sunt numai pentru supraviețuire: alimente, medicamente și întreținere. Față de această avalanșă de scumpiri, Guvernul PSD-ALDE se limitează doar să promită că, peste nu știu câți ani, atunci când ei nu vor mai fi la guvernare, poate vor crește și pensiile, iar indexarea punctului de pensie se va face nu când spune legea în vigoare, ci când vor avea chef liderii PSD. Din păcate, de la 1 ianuarie 2019, ne așteaptă alte și alte scumpiri, generate în principal de proasta guvernare, de măsurile absurde și antieconomice, de lipsa acută a investițiilor și de majorarea accizelor. Cred cu tărie că pensionarii, categoria socială cea mai vulnerabilă la scumpiri, trebuie să fie protejaţi împotriva creșterii accelerate a prețurilor”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan acuză Guvernul că se împotriveşte creşterii punctului de pensie.
 Vizualizări articol: 1480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan acuză Guvernul că se împotriveşte creşterii punctului de pensie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei