Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 253 (6963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Colaborare

"Migraţie. Graniţe. Prejudecăţi", proiect internaţional la care au participat şi elevi de la Colegiul "Mihai Eminescu"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi ai Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu” Suceava au participat, în perioada 27 octombrie - 5 noiembrie, la proiectul internaţional ,,Migraţie. Graniţe. Prejudecăţi” desfăşurat la Internationales Haus Sonnenberg, Germania, sub coordonarea prof. Gorban-Cojocariu Anca şi prof. Strejac Oana. Proiectul a implicat 17 elevi suceveni şi 6 studenţi voluntari de la o universitate din Berlin. Coordonator programe şi proiecte extraşcolare prof. Gorban-Cojocariu Anca ne-a spus că proiectul are o tradiţie de 9 ani, dar ediţia de anul acesta a venit cu o schimbare de tematică şi cu o nouă structură, fiind primul an în care sunt invitaţi să participe studenţi voluntari bursieri ai statului german. Obiectivele proiectului sunt familiarizarea elevilor cu diverse contexte educaţionale inedite, implicarea lor în acţiuni de voluntariat la nivelul comunităţii, asimilarea unei perspective noi asupra fenomenului migraţiei, demontarea unor prejudecăţi. „Elevii români, alături de studenţii germani, au asimilat cunoştinţe şi valori comune precum toleranţa, drepturile omului, multiculturalitatea. Implicarea în acest proiect aduce cu sine o serie vastă de avantaje pentru elevii şi profesorii implicaţi: deschiderea către un alt sistem educaţional, cunoaşterea unor realităţi europene, diferite de cele româneşti, dezvoltarea personală într-un mediu cooperant şi educativ”, a completat prof. Gorban-Cojocariu Anca.

 

Continuă acţiuni de voluntariat pe plan local

Proiectul a fost organizat pe două componente: traseul până în Germania, care s-a desfăşurat sub forma unei excursii tematice prin 4 ţări (Slovacia - Bratislava, Germania - Műnchen, Polonia - Varşovia, Ungaria - Budapesta), urmat de participarea la Seminarul Internaţional ,,Migraţie. Graniţe. Prejudecăţi ̋. Activităţile la care au participat elevii suceveni în cadrul proiectului din Germania au fost dintre cele mai diverse: interviuri, jocuri de rol, competiţii muzicale, concurs de proiecte video etc. Urmează în luna noiembrie etapa de diseminare a proiectului şi de implicare a elevilor în acţiuni de voluntariat la nivel local (acţiuni la Centrul Regional de Cazare pentru Refugiaţi - Rădăuţi, acţiuni cu Organizaţia Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, activităţi derulate cu voluntari de la Crucea Roşie – Filiala Suceava).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Migraţie. Graniţe. Prejudecăţi", proiect internaţional la care au participat şi elevi de la Colegiul "Mihai Eminescu".
 Vizualizări articol: 1463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Migraţie. Graniţe. Prejudecăţi", proiect internaţional la care au participat şi elevi de la Colegiul "Mihai Eminescu"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei