Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 253 (6963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru perioada 2018-2022

Planul Local de Acțiune pentru Mediu al județului Suceava, supus dezbaterii publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava supune dezbaterii publice Planul Local de Acțiune pentru Mediu al județului Suceava pentru perioada 2018-2022. Varianta inițială a acestui plan se află pe site-ul instituției http://apmsv.anpm.ro, la secțiunea Dezvoltare Durabilă – Planificare de mediu.

Planul Local de Acțiune pentru Mediu (PLAM) reprezintă un instrument de implementare a politicilor de mediu la nivel judeţean pe termen scurt, mediu şi lung necesar pentru soluţionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltării durabile şi în deplină concordanţă cu planurile, strategiile şi alte documente legislative specifice, existente la nivel local, regional şi naţional. 

Planurile Locale de Acţiune pentru Mediu vizează în general diminuarea poluării, utilizarea eficientă a resurselor naturale regenerabile şi neregenerabile, dezvoltarea educaţiei ecologice şi promovarea activităţilor social-economice cu impact minim asupra mediului natural.

„Planul Local de Acțiune pentru Mediu al județului Suceava este la a treia revizie. Acesta a fost realizat pentru prima dată în anul 2004, când a fost și aprobat prin Hotărâre a Consiliului Județean Suceava, a fost revizuit în anii 2008 și 2014, urmând revizuirea din acest an. Edițiile PLAM din 2008 și 2014 nu au mai fost aprobate de Consiliul Județean Suceava, deoarece s-a considerat că PLAM-ul cuprinde acțiuni ale unor entități/instituții care nu sunt în subordinea acestuia și nu își poate asuma realizarea unor acțiuni sau finanțarea unor proiecte, iar legislația actuală nu reglementează clar această activitate de asumare de către consiliile județene a acestor planuri locale de acțiune pentru mediu”, a precizat directorul APM Suceava, Vasile Oșean.

Procesul de planificare de mediu cuprinde patru etape: etapa I – de organizare, etapa a II-a – profilul de mediu, etapa a III-a – programul de acțiune și etapa a IV-a – monitorizare, analiza și evaluarea rezultatelor urmată de actualizare/revizuire reluându-se etapele.

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 30 zile de la data publicării, la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava. Persoana de contact este Mihaela Poleacu, adresă de e-mail: mihaela.poleacu@apmsv.anpm.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Planul Local de Acțiune pentru Mediu al județului Suceava, supus dezbaterii publice.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Planul Local de Acțiune pentru Mediu al județului Suceava, supus dezbaterii publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei