Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 253 (6963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu repetiţie

Pedepse simbolice pentru trei minori din Şcheia care au ultragiat poliţişti şi le-au distrus maşinile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei minori de etnie romă din Şcheia, autori de fapte de ultraj grave asupra poliţiştilor, au scăpat cu pedepse simbolice din partea judecătorilor. Doi dintre au fost condamnaţi deja definitiv,pedeapsa constând în măsura asistării zilnice pe o perioadă de şase luni. Un al treilea, care a lovit cu pumnul un poliţist şi a avariat cu o scândură maşina de poliţie, a primit, la prima instanţă de judecată, aceeaşi pedeapsă.

Această măsură a asistării zilnice este un soi de program de integrare socială la care sunt supuşi condamnaţii, fără a fi privaţi de libertate vreo zi. Aceştia trebuie să se prezinte la anumite date la Serviciul de Probaţiune şi să se supună unui program de reintegrare socială. Să detaliem acum şi faptele pentru care au primit condamnările minorii.

 

S-au răzbunat pe poliţiştii care le-au confiscat banii, spărgându-le cauciucurile de la maşini

În noaptea de 10 spre 11 august 2017, un echipaj al Poliţiei Şcheia a oprit trei tineri de etnie romă cunoscuţi cu preocupări infracţionale, pentru o verificare de rutină. Asupra lor a fost găsită suma de 300 de lei, pe care nu o puteau justifica. Poliţiştii au confiscat suma de bani, în acest sens fiind întocmit un proces-verbal de constatare.

În aceeaşi noapte, poliţiştii au găsit în curtea instituţiei patru roţi sparte la autospeciala de poliţie, precum şi două la maşina personală a unei agente de poliţie, care făcea parte din echipajul care i-a oprit pe tinerii romi.

Încă din acea noapte, poliţiştii au adunat date despre autori, ulterior fiind stabilită întreaga activitate infracţională.

Iniţial, cercetările au fost demarate pentru infracţiunea de distrugere, însă ulterior procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus schimbarea încadrării juridice, în infracţiunea de ultraj. Ultrajul este infracţiunea comisă asupra poliţistului aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că cel care a tăiat cauciucurile maşinii de poliţie este Marian Samir S., în vârstă de 14 ani la data comiterii faptelor. În cazul celei de-a doua maşini, autorul identificat este Cornel B., în vârstă de 16 ani la data comiterii faptei. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru infracţiunile de ultraj, dar şi pentru distrugere şi portul şi folosirea fără drept de obiecte periculoase (cuţit).

Infracţiuni grave aşadar, care au lovit direct în autoritatea poliţiei şi care denotă foarte mult tupeu. Cei doi minori au petrecut totuşi o perioadă după gratii, în arest preventiv, până să fie condamnaţi de Judecătoria Suceava.

 

A lovit un poliţist şi i-a distrus maşina şi va fi asistat zilnic timp de 6 luni

Şi mai grave sunt faptele unui minor de 17 ani, tot un client deja vechi al poliţiştilor din Şcheia.

Mugurel Emanuel M. a fost trimis în judecată pentru că l-a lovit cu pumnul în obraz pe un poliţist, după care a luat o scândură cu care a lovit autospeciala de poliţie, distrugând parbrizul şi rampa de semnalizare a maşinii. Agresiunea s-a petrecut pe 3 februarie 2018, pe strada Fierăriei din comuna Şcheia, după ce mama minorului a sesizat poliţia despre un scandal petrecut în familia acestora. Pentru aplanarea conflictului, la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Şcheia. La sosirea poliţiştilor, tânărul de 17 ani a devenit agresiv cu aceştia, iar în momentul în care unul dintre agenţi a încercat să-l liniştească, adolescentul l-a lovit cu pumnul în obraz. Agresorul a început apoi să-i ameninţe cu moartea pe cei doi poliţişti, după care a luat o scândură cu care a lovit autospeciala de poliţie, distrugând parbrizul şi rampa de semnalizare a maşinii. Poliţiştii au reuşit abia ulterior să-l imobilizeze pe agresor şi să-l încătuşeze, adolescentul fiind transportat la postul de poliţie pentru audieri şi cercetări.

Judecătoria Suceava a stabilit zilele trecute ca tânărul să fie condamnat la măsura asistării zilnice pentru o perioadă de 6 luni de zile, pentru două infracţiuni de ultraj şi una de distrugere. Având în vedere vârsta acestui minor şi gravitatea faptelor, putem spune că judecătorii au fost foarte blânzi cu el. Sentinţa din acest dosar nu este încă definitivă, foarte probabil procurorii urmând a înainta apel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse simbolice pentru trei minori din Şcheia care au ultragiat poliţişti şi le-au distrus maşinile.
 Vizualizări articol: 2357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pedepse simbolice pentru trei minori din Şcheia care au ultragiat poliţişti şi le-au distrus maşinile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei