Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 253 (6963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Băişanu atrage atenţia că Autostrada Moldovei nu se va face printr-o lege, ci în urma unei Hotărâri de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Autostrada Moldovei, Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, nu se va face printr-o lege, ci în urma promovării unei Hotărâri de Guvern. Alexandru Băişanu a făcut această precizare după ce Camera Deputaţilor a adoptat în şedinţa de miercuri proiectul de lege pentru construcţia Autostrăzii Unirii, Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş. „Zilele trecute, deputaţii ALDE, conduşi de mine spre ceea ce urmau să facă, au votat prima autostradă din Moldova, construcţia acesteia fiind ratificată printr-un proiect de lege. Ca vicepreşedinte al comisiei de transport din Camera Deputaţilor am făcut lobby pentru ca acest proiect să fie votat în comisie, ceea ce s-a şi întâmplat, cu unanimitate de voturi. Şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Camera Deputaţilor, acolo unde a fost adoptat proiectul pentru construirea unei autostrăzi în zona Moldova”, a spus deputatul ALDE de Suceava. El a precizat că în momentul de faţă construcţia acestei autostrăzi a fost hotărâtă prin lege. Alexandru Băişanu a atras atenţia însă că nu printr-o lege va fi construită autostrada Ungheni - Iaşi - Tg. Mureş, pentru aceasta fiind necesară adoptarea unei Hotărâri de Guvern, care va trebui să fie şi bugetată. „Legea nu spune de unde vor veni banii. Dar la rectificarea bugetară sau la construcţia legii bugetului de stat pentru 2019 trebuie să fie incluşi banii necesari”, a spus Băişanu.

El a precizat că îşi doreşte ca Autostrada Unirii să se construiască din fonduri europene, precizând că bani există, dar trebuie să existe şi voinţă internă. Alexandru Băişanu şi-a exprimat speranţa că Hotărârea de Guvern pentru această autostradă va apărea la timp. „Trebuie ca lucrurile să fie gândite mai bine. Şi asta pentru că acum câţiva ani a mai fost adoptată o lege pentru construcţia unei autostrăzi Suceava – Satu Mare şi pentru care nu s-a făcut nimic”, a declarat liderul ALDE Suceava. Alexandru Băişanu a mai adăugat că preţul autostrăzii Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş este cam acelaşi cu preţul altor două autostrăzi care s-ar putea construi, Suceava – Cluj şi Bacău – Braşov. „Cu aceiaşi bani am putea să construim două autostrăzi care ar deschide Moldova spre Ardeal, prin două locuri”, a subliniat Alexandru Băişanu, care consideră că cele două autostrăzi ar fi mai benefice pentru dezvoltarea regiunii Moldova. El şi-a exprimat speranţa că actualii guvernanţi, dar şi cei care vor urma vor înţelege nevoia unei autostrăzi în Moldova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu atrage atenţia că Autostrada Moldovei nu se va face printr-o lege, ci în urma unei Hotărâri de Guvern.
 Vizualizări articol: 1792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Băişanu atrage atenţia că Autostrada Moldovei nu se va face printr-o lege, ci în urma unei Hotărâri de Guvern3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei