Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 250 (6960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Curat-murdar

Tertipuri ale primarului din Straja pentru a nu valida doi consilieri ai opoziţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene desprinse din operele lui Caragiale se derulează de câteva luni bune în Consiliul Local Straja. Misiunea de validare a doi supleanţi de pe listele PNL s-a transformat în „Misiune imposibilă” şi totul cu largul concurs al colegilor din Consiliul Local, recte din PSD, dar şi al primarului social-democrat din Straja, Mihai Juravle.

În luna august a acestui an, structura Consiliului Local Straja, constituită din opt aleşi PNL şi şapte aleşi PSD, s-a modificat esenţial. Mai exact, doi dintre consilierii locali PNL, Vasile Dragoș Pintescu și Sorin Coca, şi-au pierdut funcţii, primul prin demisie, al doilea prin excludere, iar prefectul de Suceava a emis ordinele nr. 189/2 august 2018 și nr. 190 din 22 august 2018 privind constatarea încetării de drept a mandatelor.

De atunci au trecut trei luni, dar Consiliul Local Straja nu a catadicsit să-i valideze pe supleanţii de pe liste, deşi între timp au fost convocate mai multe şedinţe ale deliberativului local. Practic, prin această tergiversare a validării noilor consilieri locali PNL, primarul social-democrat şi-a asigurat majoritate în Consiliul Local, cu şapte voturi la şase, şi face tot ce e posibil pentru ca lucrurile să nu se schimbe sau să revină la normalitate cât mai târziu.

 

Plângere la Parchet împotriva primarului pentru abuz în serviciu

Viceprimarul liberal al comunei Straja, Vasile Juravle, consideră abuzivă atitudinea primarului social-democrat şi a colegilor săi de partid din Consiliul Local.

Vasile Juravle şi-a argumentat poziţia printr-o plângere depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. În această plângere, viceprimarul a explicat pe larg ce s-a întâmplat ulterior încetării mandatelor din funcţii a celor doi consilieri locali.

„Anterior ședinței extraordinare convocată pentru data de 24 august 2018, prin solicitarea înregistrată cu nr. 5499 din 23 august 2018, am solicitat suplimentarea ordinii de zi cu proiecte privind validarea în calitate de consilieri locali pe locurile vacante a numiților Cîrciu Vasile Gică și Negru Ilie, însă primarul comunei Straja, care a condus fără temei legal ședința de consiliu local, a solicitat consilierilor locali, în urma intervenției doamnei consilier local Juravle Elena, să voteze pentru amânarea la o dată ulterioară a validării celor doi în calitatea de consilier local, propunerea de suplimentare a ordinii de zi fiind respinsă cu votul a şapte dintre consilierii locali. Situaţia s-a repetat şi în şedinţele din septembrie şi octombrie 2018, astfel încât în acest moment ne aflăm într-o situaţie de încălcare flagrantă a legislaţiei”, a arătat Vasile Juravle.

În consecinţă, viceprimarul din Straja solicită cercetarea penală a primarului Mihai Juravle pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. În paralel, viceprimarul din Straja solicită şi reprezentanţilor Prefecturii Suceava să ia atitudine faţă de situaţia descrisă şi să dea dovadă că această instituţie este garantul legalităţii în judeţ.

 

Primarul Mihai Juravle spune că nu se consideră vinovat

Contactat telefonic, primarul Mihai Juravle spune că nu se consideră vinovat de această întârziere a validării celor doi consilieri locali PNL.

„În august a fost şedinţă extraordinară şi consilierii locali au cerut să punem propunerea pe ordinea de zi la o şedinţă ordinară, în septembrie nu s-a ţinut şedinţa de Consiliu Local, iar în octombrie a fost pe ordinea de zi, a fost şi cvorum, dar nu aş putea să spun ce s-a întâmplat. Cu siguranţă, propunerea de validare a celor doi supleanţi va fi şi pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această lună. Cât priveşte plângerea penală înaintată împotriva mea, consider că nu este întemeiată”, a arătat primarul din Straja.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tertipuri ale primarului din Straja pentru a nu valida doi consilieri ai opoziţiei.
 Vizualizări articol: 2312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tertipuri ale primarului din Straja pentru a nu valida doi consilieri ai opoziţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Târnoagă MAFIOTUL! trimis de
( 6 nov 2018, 14:03:39
Mai are curaj acest mârlan de viceprimar să deschidă gura, după ce a distrus comuna noastră? Pe ce bani și-a făcut Peco la Moară? Vasileee locul tău este la Botoșani!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei