Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 250 (6960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Hoţii, nu rockerii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În copilărie, asta însemnând spre sfârşitul anilor '50, locul unde am deprins cele mai multe elemente de tehnică fotbalistică era maidanul aflat chiar pe strada mea, la vreo 50 de metri de casă. Era pământ, cu ceva zgura, cu nişte smocuri de iarbă ici şi colo, ba avea şi o formă neregulată, cumva trapezoidală. Se juca acolo în toate formulele, de obicei miuţe 3 la 3, fără portar, dar când ieşeau elevii de la şcoală, la ora 14, se juca şi 7 la 7, la porţi mai mari şi cu portar în ele. Printre cei care jucau zilnic se afla şi un fotbalist excepţional de la Poiana Câmpina, şi care avea să joace spre sfârşitul carierei şi aici, la Suceava: Titi Mărculescu, un fundaş tehnic ca Belodedici. Vara ieşea un praf de speriat, toamna era noroi. Jucam ore întregi zilnic, pe atunci televizorul fiind o raritate, iar programele scurte şi jenante. Vă imaginaţi, cred, ce senzaţie de bine m-a cuprins când m-am dus la primul antrenament pe gazon adevărat, după ce am fost selecţionat la "piticii" de la Poiana Câmpina. Am jucat acolo 11 ani, până în 1972, şi chestia care mă urmăreşte şi acum e că ne antrenam pe acel gazon toţi: piticii pe vreo 4 categorii de vârstă, juniorii şi seniorii, iar toate meciurile, amicale sau oficiale, se jucau tot acolo! Şi nu-mi aduc aminte să fi văzut vreodată iarba sărind, nici măcar atunci când se juca pe ploaie. Duminică, erau 3 meciuri unul după altul: mai întâi cei mai mici, apoi, la ora 11 sau 13 seniorii, iar după ei, juniorii. Gazonul rămânea tot acolo, unde stătea de zeci de ani. Acum, văd mare scandal la Arena Naţională: iarba sare după ce joacă nişte copii, mai sare şi când se joacă meciuri de campionat sau internaţionale, ce mai: sare încontinuu! Scandalul ultim e legat de concertele de anul viitor (vor fi acolo Ed Sheeran şi Metallica), Gigi Becali fiind de-a dreptul isterizat de ideea asta. Inutil să-i spui că peste tot în lume e la fel: Rolling Stones au dat ultimele concerte pe Twickenham, la Londra, şi pe Saint Mary's din Southampton, eu însumi i-am văzut pe AC/DC la Belgrad, pe Partizan. După concerte, iarba era tot acolo, nu plecase nicăieri. Problema nu e la cine o calcă, ci la neisprăviţii care fac şi ulterior întreţin gazonul, şi care n-au în cap decât deturnarea de fonduri. Amintiţi-vă că încă de la inaugurare, şi pe Arena Naţională, şi la Craiova, adică pe cele mai şmechere stadioane din ţară, sărea iarba valuri, valuri, de la prima călcătură! Aţi înţeles că nu rockerii sunt problema, ci hoţii, care iau bani pentru gazon şi dau în folosinţă un maidan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii, nu rockerii.
 Vizualizări articol: 1442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Hoţii, nu rockerii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei