Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 250 (6960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veste bună

CFR va suplimenta trenurile spre Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Redeschiderea traficului feroviar de pe linia secundară care duce la Putna se bucură de un succes peste așteptări, automotoarele Desiro circulând adesea pline, uneori și cu destul de mulți călători în picioare. CFR Călători confirmă că trenurile Suceava-Putna au cerere prin introducerea de noi curse. Din prima zi a anului 2019 va fi introdusă cel puțin o pereche nouă de trenuri, care să asigure legături cu trenuri de lung parcurs.

Conform site-ului linia 515.wordpress.com, dedicat liniei Dornești-Putna, s-a luat deja decizia ca de luni până vineri la cele două perechi deja existente să mai circule încă una. Este vorba de un tren care va pleca din Suceava la 8.10, va ajunge la Putna la 10.21 și se va întoarce înapoi imediat, la 10.26, spre Suceava. Cele două noi trenuri vor asigura în principal legături ale oamenilor din zona Rădăuți-Putna cu trenuri de lung parcurs. Trenul de dimineață, de la Suceava, va prelua călători dinspre Timișoara, respectiv Iași, care vor să meargă spre Rădăuți-Putna, iar la retur se va asigura legătura spre Cluj-Napoca.

Din informațiile noastre, noul mers al trenurilor pentru această linie secundară nu este perfectat și este posibil să mai apară și alte surprize.

Firma care execută în această perioadă lucrările de schimbare a traverselor degradate ale liniei mai are de lucrat în jur de o lună de zile până când va închide șantierul. Conform anunțului celor de la Regionala CFR Iași Infrastructură, viteza de circulație de pe sectorul cel mai deficitar, de la Rădăuți la Putna, ar urma să fie crescută de la 40 la 60 de kilometri la oră. Acesta ar fi un prim pas important pentru eficientizarea liniei, viteza cu care se circulă acum după Rădăuți fiind prea mică, chiar și în condițiile în care sunt prevăzute multe opriri.

Mersul trenurilor de la Suceava la Putna este diferențiat în zilele lucrătoare de zilele de weekend. Asta pentru că în timpul săptămânii se pune accent pe traficul de navetă, în timp ce sâmbătă și duminică s-a introdus un tren care ajunge la Putna dimineață la ora 9.00 și pleacă înapoi spre Suceava la ora 13.00, pentru transportul celor care vor să ajungă la slujba de la mănăstire.

Linia spre Putna a fost inaugurată în anul 1898, fiind folosită inclusiv de membrii Casei Regale a României.

Traficul a fost sistat în anul 2012, iar cursele au fost reluate din 14 august 2018, după o primă etapă de reabilitate a liniei, care continuă acum cu o a doua etapă, care va spori viteza de circulație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR va suplimenta trenurile spre Putna.
 Vizualizări articol: 2416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
CFR va suplimenta trenurile spre Putna5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei