Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 250 (6960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Primăria Cornu Luncii organizează astăzi manifestări de amploare pentru comemorarea a 100 de ani de la intrarea trupelor române în Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria comunei Cornu Luncii va organiza astăzi, 6 noiembrie, mai multe manifestări de amploare pentru comemorarea a 100 de ani de la intrarea trupelor române în Bucovina. Evenimentele vor fi organizate în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Parohia Sf. Dumitru din Cornu Luncii, precum şi cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” - Filiala Judeţeană „Plăieşii” Suceava. Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a precizat că manifestările de astăzi vor cuprinde o ceremonie militară şi religioasă pentru comemorarea a 100 de ani de la intrarea triumfală a trupelor române în Bucovina, precum şi sfinţirea Panteonului Eroilor din comună şi a Monumentului închinat Eroului Martir sublocotenent post-mortem Constantin Puiu Mihalovici.

Manifestările vor începe la ora 11:00, cu primirea invitaţilor, acordarea onorului militar, intonarea Imnului Naţional al României şi prezentarea semnificaţiei evenimentului. De la ora 12:10 va avea loc sfinţirea şi dezvelirea plăcii comemorative şi inaugurarea Muzeului Unirii din Cornu Luncii, precum şi sfinţirea locului în care va fi construită „Poarta Veşniciei Unirii”.

Între 12:30 şi 12:45 va avea loc ceremonia de intrare a trupelor române în Bucovina, prin Vama Cornu Luncii, conduse, în anul 1918, de generalul C. Neculcea, după care întreaga asistenţă se va deplasa la Monumentul închinat Eroului Martir sublocotenent post-mortem Constantin Puiu Mihalovici. După dezvelirea acestui monument va avea loc şi slujba de sfinţire şi dezvelirea Panteonului Eroilor Comunei Cornu Luncii. După aceste manifestări vor avea loc şi alte evenimente, printre acestea numărându-se decernarea titlului de Cetăţean de Onoare al comunei Cornu Luncii sublocotenentului Narcisa Ciotină, şefa promoţiei 2018 a Academiei Forţelor Aeriene Române. De asemenea, vor fi organizate şi lansarea cărţilor „Generalul Zadik în Bucovina” - prof. Ioan Filipciuc, „Câmpulungul în zorile Unirii” - Ioan Bileţchi Albescu şi Traian Roşu, „Reflecţii privind România Mare” - prof. univ. Mihai Iacobescu, „Dulce-amar de Bucovina” - Doina Cernica şi „Drumul României spre catastrofă 1918-1940”- prof. dr. Gică Manole.

Tot astăzi vor mai avea loc şi depuneri de coroane la Monumentul Eroului poet, sublocotenent post-mortem Ioan Grosar, din satul Păiseni, şirul manifestărilor urmând să se încheie seara cu un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri, care se va desfăşura la Căminul Cultural din Cornu Luncii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Cornu Luncii organizează astăzi manifestări de amploare pentru comemorarea a 100 de ani de la intrarea trupelor române în Bucovina.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Cornu Luncii organizează astăzi manifestări de amploare pentru comemorarea a 100 de ani de la intrarea trupelor române în Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei