Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 249 (6959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Grădiniţa Nr. 9 din Burdujeni se redeschide astăzi fără restricţii, după focarul de meningită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9, din municipiul Suceava, se redeschide astăzi fără nici un fel de restricţii pentru cei 420 de copii înscrişi aici. Focarul de meningită înregistrat în urmă cu aproape două săptămâni a fost declarat închis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a acordat avizul de redeschidere, în urma probelor de control. Grădiniţa a primit din partea DSP

recomandări de triaj epidemiologic al copiilor la primirea în colectivitate, precum şi de a se încadra în capacitatea maximă prevăzută. Această ultimă recomandare este aproape imposibil de pus în practică deoarece pe cele 240 de locuri sunt înscrişi 420 de copii, ceea ce face ca supraaglomerarea grădiniţei să fie în continuare un factor important de risc pentru bolile infecto-contagioase. Numai promptitudinea cu care au acţionat în acest caz conducerea grădiniţei împreună cu autorităţile sanitare şi şcolare şi cooperarea părinţilor la închiderea rapidă a unităţii şcolare, imediat ce boala a fost confirmată au făcut ca numărul de cazuri de meningită să fie de doar cinci.

De asemenea, toţi cei cinci copii au avut forme uşoare şi medii de boală, cu reacţie foarte bună la tratament. Conform rezultatelor analizelor lucrate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, cauza îmbolnăvirilor este reprezentată de un enterovirus Coxsackie, acelaşi care a provocat şi epidemia de meningită acută virală din anul 2012. În urmă cu şase ani, enterovirusul Coxsackie a provocat la Suceava o epidemie cu aproape 400 de cazuri.

Reamintim că în data de 23 octombrie a.c., cea mai mare grădiniţă din municipiul Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 din cartierul Burdujeni, a fost închisă din cauza evoluţiei unui focar de meningită acută virală. Copiii au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă din Suceava.

De îndată ce cazurile de boală au fost diagnosticate şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a recomandat închiderea temporară a unităţii, Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ preşcolar a decis ca măsura să fie aplicată imediat.

După închidere, dezinfecţia a fost făcută cu firme specializate, cu substanţe eficiente şi autorizate de Ministerul Sănătăţii, sub supravegherea personalului medical din unitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădiniţa Nr. 9 din Burdujeni se redeschide astăzi fără restricţii, după focarul de meningită.
 Vizualizări articol: 1440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grădiniţa Nr. 9 din Burdujeni se redeschide astăzi fără restricţii, după focarul de meningită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei