Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 248 (6958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grupare

Trei indivizi, autori de spargeri în serie în zona de munte a județului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Vatra Dornei au descins acum două zile, în  baza unor mandate emise de judecători, în comunitatea de romi de la Laura – Vicovu de Sus, la domiciliile a trei suspecți de furturi. Este vorba de membrii unei grupări despre care s-au adunat date că au comis numeroase spargeri în zona Dornelor. Cei trei nu au fost de găsit la domiciliilor lor, fiind fugiți, însă polițiștii și jandarmii care i-au sprijinit în acțiune au găsit numeroase bunuri despre care sunt date că au fost furate. Este vorba de mai multe motofierăstraie mecanice, telefoane mobile, scule electrice și obiecte de uz casnic, care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. Numai polițiștii de la Vatra Dornei au sesizate 17 furturi și distrugeri, majoritatea de garaje.

Ca mod de operare, cei trei se deplasau pe timp de noapte cu autoturisme înmatriculate în Bulgaria, greu de identificat după numere, și forțau anexe din localități învecinate municipiului Vatra Dornei.

Săptămâna trecută, în noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii din Vatra Dornei, în timp ce se aflau în acțiune de filaj cu o mașină neinscripționată, au urmărit și depistat un autovehicul despre care aveau date că este condus de suspecți în mai multe furturi, comise în noaptea precedentă. Șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor și a încercat să-și piardă urma. El a fost urmărit de la Dorna Arini și până la Valea Putnei, unde a pierdut controlul asupra volanului și a intrat cu mașina într-un parapet.

Trei tineri au ieșit din mașină și au fugit într-o zonă împădurită.

Polițiștii de la Vatra Dornei au apelat și la colegii de la Câmpulung Moldovenesc, iar sâmbătă dimineață aceștia din urmă l-au identificat pe unul dintre ei, un minor în vârstă de 17 ani, din Vicovu de Sus, cel care s-ar fi aflat la volan.  

El a fost condus la Poliția municipiului Vatra Dornei, unde a ajuns și mașina pe care a condus-o. În autoturism, polițiștii au identificat bunuri sustrase din nouă garaje din comuna Dorna Arini.

„În urma probatoriului administrat s-a reuşit probarea activităţii infracţionale şi recuperarea parţială a prejudiciului cauzat, estimat la 6.000 lei, cu ocazia comiterii a 15 infracţiuni de furt şi distrugere. S-a dispus reţinerea suspectului minor pentru 24 de ore și introducerea lui în arestul IPJ Suceava”, a explicat la vremea respectivă comisarul-șef Ionuț Epureanu. 

Deși pus sub acuzare pentru 15 infracțiuni de furt,  una de distrugere, dar și pentru  infracţiunea de conducere fără permis, minorul a fost lăsat în libertate după 24 de ore de arest de către procurori, sub măsura controlului judiciar.

Plecând de la datele adunate atunci, polițiștii dorneni au solicitat și obținut de la Judecătoria Vatra Dornei mandate de perchiziție, în baza cărora au acționat acum două zile la Vicovu de Sus.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii dorneni, pentru identificarea proprietarilor bunurilor recuperate din casele hoților de la Vicovu de Sus, dar și pentru prinderea fugarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei indivizi, autori de spargeri în serie în zona de munte a județului.
 Vizualizări articol: 2143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei indivizi, autori de spargeri în serie în zona de munte a județului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei