Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 248 (6958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Se caută un șef

Post de director cu salariu de aproape 7.000 de lei net lunar, nedorit de nimeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu mai are director executiv, de la începutul acestei luni, prin urmare, nu are cine să semneze actele pentru desfășurarea activității în bune condiții. Atribuțiile de director executiv interimar ar trebui delegate unui funcționar public din cadrul instituției, care îndeplinește condițiile prevăzute de lege, doar că nici unul dintre cei în cauză nu vrea să accepte. Principalul motiv este că salariul, de aproape 7.000 de lei net, este mult mai mic decât al medicilor din instituție, indiferent dacă aceștia sunt funcționari publici sau personal contractual. Un medic primar din cadrul DSP are un salariu net mai mult decât dublu față de directorul executiv. Funcțiile de director executiv și de director adjunct la DSP au rămas vacante de la 1 noiembrie a.c., după ce medicul Cătălina Zorescu a demisionat din funcţia de director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi a renunţat la atribuţiile de director executiv care i-au fost delegate de ministrul Sănătăţii în data de 23 februarie a.c. Dr. Zorescu a informat Ministerul Sănătății încă din data de 15 octombrie a.c. despre aceste decizii, dar până acum nu a fost găsită o persoană din cadrul DSP care să accepte delegarea atribuțiilor de director executiv. 

Dacă cei care, conform legii, ar putea să ocupe funcția nu revin asupra deciziei, va fi detașat la Suceava fie un funcţionar public din minister, fie dintr-o altă direcţie de sănătate publică din ţară.

Dr. Cătălina Zorescu a părăsit funcția de director adjunct, delegat și director executiv, în urma promovării concursului de medic primar epidemiolog la Compartimentul Supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile.

Din iulie 2015, funcția de director executiv al DSP a fost ocupată doar cu titlu interimar, după ce ultimul care a obținut conducerea instituției în urma unui concurs susținut în octombrie 2010,  dr. Ludovic Abiței, a demisionat invocând ”presiuni politice”. Primul interimat a fost asigurat de  inginerul Andrei Ianovici, până în iulie 2017, al doilea de dr. Cătălina Zorescu, până în noiembrie 2017, al treilea de sociologul Sebastian Petru Jureschi, până în februarie 2018, când atribuțiile de director executiv au fost delegate de Ministerul Sănătății din nou medicului Cătălina Zorescu. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a organizat, în 2016 și în 2017, patru concursuri pentru ocuparea funcției de director executiv al DSP Suceava, la care fie nu s-a înscris nimeni, fie cei înscriși nu au promovat examenul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Post de director cu salariu de aproape 7.000 de lei net lunar, nedorit de nimeni.
 Vizualizări articol: 4871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Post de director cu salariu de aproape 7.000 de lei net lunar, nedorit de nimeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei