Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 233 (6943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

CJ Suceava angajează o casă de avocatură pentru procesul în care se cere desființarea gropii de gunoi ecologice de la Pojorâta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administrația județeană va angaja o casă de avocatură pentru a o reprezenta în procesul de la Tribunalul Cluj în care se solicită, printre altele, desființarea depozitului ecologic de la Pojorâta, de pe Mestecăniș. În acest sens, Consiliul Județean Suceava a aprobat, ieri, într-o ședință extraordinară, un proiect privind achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare a administrației județene și a instituției Președintelui Consiliului Județean în procesul de la Cluj. Contravaloarea acestor servicii ar urma să fie de 120.000 de lei, inclusiv TVA, bani asigurați din bugetul județean.

Înainte de aprobarea acestei hotărâri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că prin acțiunea în instanță deschisă de Societatea Civilă Profesională de Avocaţi Plopeanu&Ionescu se solicită anularea hotărârii Consiliului Local Pojorâta din data de 16 septembrie 2009 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal aferent acestui depozit de deşeuri, anularea în parte a autorizaţiei de construire din 3 octombrie 2012 eliberată de preşedintele Consiliului Judeţean, exclusiv în ceea ce priveşte autorizarea lucrărilor de construcţii privind depozitul de la Pojorâta, precum și desfiinţarea construcţiei depozitului ecologic şi constatarea caracterului nelegal al Acordului de mediu din octombrie 2009 emis de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bacău. Flutur a spus că cererea de chemare în judecată a fost primită în data 11 octombrie 20018, iar contractarea de servicii de reprezentare în instanță este absolut necesară având în vedere că termenul de depunere a întâmpinării este 26 octombrie 2018.

 

Seredenciuc: Este în pericol întregul proiect de gestionare a deșeurilor din județul Suceava

La rândul său, vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, a subliniat faptul că acțiunea în instanță deschisă de Societatea Civilă Profesională de Avocaţi Plopeanu&Ionescu la Tribunalul Cluj este extrem de complexă, având în vedere faptul că se solicită atât anularea unei hotărâri a Consiliului Local Pojorâta și a autorizației de construcție, dar și desființarea gropii de gunoi. Seredenciuc a subliniat că în proces sunt implicate mai multe instituții. „Motivat de solicitările reclamanţilor invocate în cadrul cererii de chemare în judecată, ce vizează o serie de operaţiuni tehnice, avize, rapoarte şi studii de specialitate ale firmelor de consultanţă şi de proiectare implicate în cadrul proiectului SMID, care au fost concretizate prin adoptarea actelor administrative atacate, pentru a se evita o situaţie de natură avea un impact negativ, cu consecinţe financiare deosebit de grave asupra tuturor celor 114 localităţi ale judeţului, care în final se vor răsfrânge asupra locuitorilor judeţului, apreciez imperios necesar achiziţia serviciilor juridice de consultanţă şi asistenţă de către o casă de avocatură sau de un cabinet de avocatură de prestigiu şi cu vastă experienţă în litigii similare”, a declarat Viorel Seredenciuc, care a mai adăugat că „analizând prin prisma eficienţei în acţiuni juridice similare, cât şi pentru evitarea unei perioade necesare pentru studiu şi înţelegere a problematicii juridice şi tehnice, şi aici fac trimitere directă la perioada extrem de scurtă de elaborare şi depunere a actelor procedurale de apărare la dosarul cauzei prin raportare cu volum generos de informaţii ce trebuie analizate, respectiv o acţiune formulată pe un număr de 92 de file şi peste 300 de file de înscrisuri, studii şi planşe tehnice, o societate civilă de avocaţi apare ca fiind cea mai calificată şi cu experienţă în a i se lansa o ofertă de colaborare în această cauză”.

El a subliniat faptul că în momentul de față este în pericol întregul proiect intitulat Sistem de Management Integrat al Deșeurilor din județul Suceava. „Cred că nu mai este nevoie să amintesc importanța proiectului pentru județul Suceava. Și nu numai a depozitului de la Pojorâta, ci a întregului proiect Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Suceava. Este în pericol întregul proiect, fiind un proiect integrat”, a spus Seredenciuc

Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că în momentul de față la depozitul de deșeuri de la Pojorâta a fost finalizat procesul verbal de recepție a lucrărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava angajează o casă de avocatură pentru procesul în care se cere desființarea gropii de gunoi ecologice de la Pojorâta.
 Vizualizări articol: 2971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
CJ Suceava angajează o casă de avocatură pentru procesul în care se cere desființarea gropii de gunoi ecologice de la Pojorâta2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei